Liefhebbers van banketbakkersroom zullen dit typisch Hollandse gebakje vast en zeker al kennen. Ik ging namelijk aan de slag met zelf Puddingbroodjes maken. Deze zachte witte puntjes met gele room zijn ook bekend als roombroodjes en is een guilty pleasure van velen!
Laatst had ik zelf banketbakkersroom gemaakt om soesjes te vullen. Omdat ik nog behoorlijk wat over had, besloot ik om er een echt oud Hollands gebakje mee te maken, namelijk puddingbroodjes. Ik had ze al lang niet meer gegeten, maar ze zijn zo erg lekker! Ze worden als oer-hollands gebak gezien en zijn een liefhebber van velen! Daarnaast is deze traktatie in de volksmond ook bekend als ‘room broodje’ of zachte witte puntjes met gele room. Allereerst kun je de room helemaal zelf maken, want dat is gewoon de allerlekkerste! En vervolgens zijn vers gebakken witte broodjes ook makkelijk zelf te make en nog veel lekkerder dan de witte puntjes uit de supermarkt.
Wist je dat ze in Azie ook dol zijn op zachte broodjes gevuld met banketbakkersroom of custardpudding? ‘Nai Wong Bao’ zijn gestoomde gezoete bao buns met gele room. Grappig he?!
Banketbakkersroom heet ook wel crème pâtissière en is een klassieke gele pudding-achtige room die vaak als zoete vulling wordt gebruikt. Denk dan aan het vullen van tompoucen, onderstaande puddingbroodjes, volspuiten van soezen en de langwerpige Franse eclairs. Daarnaast kunt je de room ook gebruiken voor het vullen van cronuts. Tevens is dit ook de bekende gele room die wordt gebruikt in vlaaien, zoals bijvoorbeeld in dit recept voor Limburgse kruimelvlaai met gele room. Algoed, terug naar die heerlijke melkzachte broodjes met banketbakkers room, ofwel Hollandse Puddingbroodjes!
Liefhebbers van banketbakkersroom zullen dit typisch Hollandse gebakje vast en zeker al kennen. Ik ging namelijk aan de slag met zelf Puddingbroodjes maken. Deze zachte witte puntjes met gele room zijn ook bekend als roombroodjes of witte puntjes met gele room en is een guilty pleasure van velen!
Voor het brooddeeg:
Voor de banketbakkers room (gele room):
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
* Dit zelfgemaakte deeg voor puddingbroodjes is lekker zacht op de tong. Heb je geen tijd of wil je niet uitgebreid in de keuken staan? Gebruik dan simpelweg de zachte witte puntjes broodjes (langwerpige witte bolletjes) uit de supermarkt. Alleen aan de bovenkant insnijden, vullen met de room, afpoederen met de poedersuiker en klaar is kees!
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor zachte witte puntjes met gele room, beter bekend als puddingbroodjes of roombroodjes wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…