Dit is het laatste recept van de Mexicaanse weken op de blog. En dan moeten we natuurlijk ook afsluiten met een dessert! Deze Mexicaanse potjes met chocolade crème brûlée is het ideale toetje na je Mexicaanse borrel of feestje. Wist je dat chocolade en rode peper namelijk heel goed samen gaan?
Deze Mexicaanse potjes zijn eigenlijk stiekem een chocolade variant van de bekende crème brûlée. (klik hier voor het basis recept) Want de basis is een romige custard met dat bekende krokant suikerlaagje bovenop. En het is er tevens eentje met een bite hoor! Hij is smeltend zacht op de tong maar met een heerlijk kruidige smaak want ik heb er pepertjes aan toegevoegd! En dat chocolade en (rode) peper een goede combinatie is blijkt wel uit deze chocolade bonbons met rode peper. Hoewel men in Mexico meer fan is van de Flan – tevens een custard recept maar dan op basis van (gecondenseerde) melk – doen deze chocolade potjes het ook goed!
Mocht je Mexicaans eten sowieso vrij pittig vinden, dan kun je ook het beste ‘afblussen’ met wat zuivel en juist geen water. Deze Mexicaanse potjes met chocolade doen ook juist dat na je zware maaltijd, want de slagroom remt pittig eten. Een bolletje vanille ijs als dessert werkt ook prima tegen pittige eten. Naast deze chocolade crème brûlée is dit Dulche de Leche ijs ook een aanrader! En wat betreft de pepers in dit recept: Mocht je er niet van houden kun je de hoeveelheid ook halveren of helemaal achterwege laten. (Maar dan mis je wel wat!) Enjoy! Voor de liefhebber: check dit Mexicaans weekmenu om van te watertanden!
Deze Mexicaanse potjes met chocolade creme brulee is het ideale toetje na je Mexicaanse borrel of feestje. Het is een variatie op de bekende creme brulee custerd puddinkjes van slagroom. Maar dan nu met chocolade en rode peper voor een beetje pit!
Ingrediënten topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze potjes met chocolade crème brûlée wilt maken!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…