Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!
Een quiche, of hartige taart, maken is echt de ideale manier om restjes groenten op te maken. Hardere soorten kook je even voor, bak je ingredienten kort aan in de koekenpan en vul er een taartje met bladerdeeg mee. De vulling van ei en room is zo’n goede basis dat je dit recept voor vrijwel al je quiche recepten kunt gebruiken! Vandaag vier ik dus even de herfst en het pompoenen seizoen met een overheerlijke hartige quiche met de oranje bolpompoen, spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden uit eigen tuin. Die krijgt nog een extra bite door heerlijke pijnboompitjes. Probeer het zelf eens uit en ik verwacht dat jij ook een echte fan van quiche maken wordt!
Voor veel pompoen recepten ga je natuurlijk zelf aan de slag met pompoen schillen, snijden en roosteren. Gelukkig heb ik handig filmpje gemaakt om je hierbij te helpen!
Nu is deze pompoen quiche met spinazie echt verrukkelijk! Maar ik heb nog meer lekkere recepten met pompoen om van te genieten! Onze Nanda maakte laatst ook een heerlijk bijgerecht van kokos-notenrijst met pompoen! En wat dacht je van een pompoen risotto met spek en geitenkaas? Deze Tex Mex Quesadilla met pompoen is ook een echte aanrader! Voor de lekkere trek maak je deze pumpkin pie brownies van Judith! Dat wordt smullen! Check hier sowieso nog eens 20 recepten met pompoen op een rijtje!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!
(* of gebruik andere Italiaanse kruiden naar keuze)
Extra:
Bon Appétit!
Wist je dat je hartige taart deeg ook zelf kunt maken standaard ingrediënten zoals bloem, roomboter en een ei? Volg hiervoor dit recept en trek 40 minuten extra uit voor het kneden en rusten van het quiche deeg.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen quiche met spinazie wilt gaan maken!
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
View Comments
Heerlijk recept!
Had nog venkel in de koelkast en heb die ook in kleine stukjes erbij gedaan. Heerlijk!
De taart was erg nat de vorige keer, heb je daar nog tips voor?
Hi Karin,
allereerst de vooraf gebakken groenten goed uit laten lekken bijv. in een bolzeef, voordat je ze in de quiche verwerkt
En anders kun je over de quichebodem een lepeltje extra bloem of zelfs maizena strooien.
Dun laagje paneermeel werkt ook goed ;)