Het is vrijdag en dan zetten wij graag een stukje vis op het menu! Blaas deze Vrijdag-Visdag en een beetje zonneschijn in met een Hawaiiaanse Poké bowl met zalm en zeewier. Bij elk hapje rijst kun je een stukje gemarineerde zalm en groenten meeprikken en elke keer weer een andere smaakbeleving verwachten.
De Poké bowl (ook wel pokee of pokay genoemd) vind zijn oorsprong op Hawaii. Vis vind je daar in overvloed, evenals lekker tropisch fruit en groenten en deze drie zie je dan ook regelmatig terug in het traditionele gerecht genaamd: Poké bowl. Het woord poke betekent namelijk ‘in stukjes snijden‘ in het Hawaïaans en door het uit te spreken alsof het helemaal okay is, weet je zeker dat dit kommetje je goed zal smaken. Je kunt vollop varieren met deze ‘bowlfood’, maar onderstaande Poké bowl met gemarineerde zalm is een heel fijn recept! Daarnaast is deze variant met pittige tonijn uit blik ook en aanrader!
Het recept voor deze Poké bowl met zalm en zeewier is er eentje die boordevol omega 3 vetten zit, door de gemarineerde zalm en avocado. Wij hebben hem helemaal goedgekeurd maar kunnen je nog meer lekkere recepten met (gemarineerde) zalm aanraden:
Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht waarbij er in stukken gesneden (rauwe) vis of vlees, verse groenten en fruit geserveerd wordt in een kommetje met rijst. Dit variatierecept maakt een overheerlijke Poké bowl met gemarineerde zalm die je makkelijk thuis kunt namaken.
Voor de gemarineerde zalm:
Voor de Poke rijst:
Toppings:
Eet smakelijk!
Lekker om nog wat extra partjes limoen erbij te serveren. Knijp deze uit over de poké bowl met zalm voor extra smaak.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor poké bowl met zalm en zeewier
Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…
Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn…
Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…
Vier de koude, winterse dagen met deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons. Je zet hem niet…
Winterse gerechten staan veelal bekend als pure comfortfood! Van gestoofd vlees, dikke sauzen, romige purees'…
Het zal je zeker niet ontgaan zijn, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Speciaal voor de…