Heb je trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met de bekende Italiaanse vleeswaren: spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, rucola sla, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!
Hoewel ik regelmatig vegetarische groentepizza’s op het menu zet, had ik afgelopen week lekker trek in een pizza met vlees! Je kunt namelijk vrijwel elke vleeswaren als topping voor pizza gebruiken, dus ging ik aan de slag met spianata romana op een pizza. Deze gedroogde worst wordt gekenmerkt door zijn lange ovale vorm en stukjes peperkorrels die je goed ziet zitten. Ik vind het een van de lekkerste Italiaanse vleeswaren voor op de borrelplank, maar op een pizza doet hij het dus ook heel goed!
Naast deze pizza met spianata romana heb ik nog meer pizza’s met vlees topping voor jullie op de site staan. Meatlovers en visliefhebbers hoeven zich geen moment te vervelen met bijvoorbeeld deze pizza rolls met parmaham en mozzarella. Tijdens een zomerse borrel is deze speltpizza met zalm ook een aanrader. Bak hem simpelweg op de plaat en snijd in vierkantjes zodat je hem makkelijk uit de hand kunt eten. Ook lekker is deze pizza met tonijn en ui en zo tik je meteen die 1x vis per week af! En als je pittige salami in huis hebt dan maak je deze pizza met salami en courgette! Ik denk dat jullie inmiddels wel snappen waarom pizza mijn ultieme guilty pleasure is?!
Trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met een bekende Italiaanse vleeswaren, namelijk de spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Je kunt ook zelf aan de slag met een groente bodem van rood pizzadeeg! De bereidingstijd wordt dan 1 uur langer ivm rijzen van het deeg.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pizza met spianata romana wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…