Het is vrijdag – vis dag en vandaag deel ik dan ook een heerlijk broodje tonijn met je. Niet zomaar een broodje maar eentje die afkomstig is uit de Malediven en waar tonijn en kokos regelmatig voorbijkomen in gerechten. Maak dus een heerlijke lunch van pita met Mas Uni en waan je voor heel even in tropische oorden.
Wat is Aziatisch eten toch heerlijke he! Om deze zomer een echte vakantiesfeer in de keuken te brengen maak je dus bijvoorbeeld deze Pita met Mas Uni. Die laatste twee betekenen namelijk Vis en Kokos op de Malediven en ze vormen samen een geweldig duo voor op brood. Breng deze Aziatische tonijn-kokos salade dan ook lekker op smaak met limoensap, koriander en pittige rode peper. Op de Malediven gooien je er nog veel meer rode pepers door dan je hieronder ziet en dan wordt het ook nog wel eens als ontbijt geserveerd! Hot! Dus varieer gerust naar wens en geniet heerlijk van dit broodje tonijn met kokos.
Mas Uni is dus een klassieker in de keukens van de Malediven. Hou je echter niet van kokos dan kun je natuurlijk ook de ‘gewone’ Hollandse Tonijnsalade maken voor op brood. Ga daarvoor naar dit recept!
Het recept voor deze Pita met Mas Uni is afkomstig uit het ‘Koken met Vis uit Blik 2‘ kookboek van Bart van Olphen. Hij is de man achter ‘Fishtales’ bekend van de blikjes tonijn, zalm, sardientjes en anjovis in de supermarkt. De producten zijn MSC goedgekeurd wat o.a. betekent dat ze duurzaam gevangen worden. Wij zijn in ieder geval fan van tonijn uit blik en hebben er al diverse recepten mee gemaakt op deze website. Neem bijvoorbeeld ook nog eens een kijkje bij deze heerlijke recepten met vis uit blik:
Heb je deze al in huis?
Op de Malediven zijn recepten met tonijn alom geliefd en worden bijna dagelijks gegeten door de lokale vissers. Dit recept voor pita met Mas Uni is dan ook een heerlijk lunch gerecht van kleine broodjes met een tonijn-kokos salade die lekker pittig en fris op smaak gebracht wordt.
*In het originele recept in het kookboek staat 90 gram geraspte kokos vermeld, maar dan vind ik de tonijnsalade veel te droog worden en kun je het ook niet goed in het broodje krijgen. Ik gebruikte dus slechts 75 gram geraspte gedroogde kokos en voegde ook 2 eetlepels mayonaise extra toe. Maar je kunt ook bijvoorbeeld kokosmelk of kokosroom extra toevoegen om de Mas Uni wat smeuïger te maken, als je dat wilt.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit heerlijke broodje tonijn met kokos uit de Maladiven wilt gaan maken. Deze pita met Mas Uni zijn een regelrechte aanrader namelijk!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…