Als je het hebt over fantastisch Chinees streetfood dan moet je zeker eens deze bekende flinterdunne pannenkoekjes gevuld met peking eend proberen. Vernoemd naar hoofdstad Beijing zijn deze pekingeend pannenkoekjes met dun gesneden groente en hoisinsaus en favoriet van velen.
Geroosterde Peking eend is van oudsher een ware streetfood in Beijing (= Peking). Echter is de bereidingstijd voor een hele eend vrij lang en intensief, dus ga ik voor dit recept aan de slag met zelf eendenborst marineren en bakken. Deze kun je overigens gewoon in de supermarkten verkrijgen evenals de groenten, hoisinsaus etc. Een makkelijke variatie dus om die flinterdunne Chinese pannenkoekjes met eendenborst te maken. Mocht je (via de Toko of Oriental shop) alsnog ‘echte Pekingeend’ kunnen verkrijgen dan kun je die zeker ook gebruiken in dit recept. Deze Pekingeend pannenkoekjes kun je als lunch of klein hoofdgerecht serveren. Maar ze doen het ook fantastisch als borrelhap!
Dit recept voor zelfs pekingeend pannenkoekjes maken is best makkelijk! Ik gebruik namelijk de kant en klare flinterdunne pannenkoekjes van de Toko. Deze zullen alleen bevroren zijn, dus moet je nog wel even laten ontdooien en stomen in een bamboe stoommandje of magnetron. De groenten kun je tijdens het marineren ook helemaal voorsnijden en klaarzetten. Evenals een bamboe stoommandje voor het opwarmen van de pannenkoekjes. Zodat de daadwerkelijke bereiding van de eend bewaard kan worden tot het moment dat je bijna aan tafel wilt gaan en je pekingeend pannenkoekjes dus lekker warm geserveerd worden. Het is daarbij de bedoeling dat iedereen zelf aan tafel zelf zijn of haar pancakes samenstelt.
Heb je deze al in huis?
Ga zelf ook deze Pekingeend pannenkoekjes maken? Het is een verrukkelijk Chinees gerecht en eentje waar je nooit genoegen van gaat krijgen. Deze weken wordt tevens wereldwijd het Chinese Nieuwjaar gevierd dus je vindt nog veel meer populaire Chinese recepten hier terug op de site. Heb jij namelijk ooit wel eens zelf ramen soep gemaakt? Deze variant met gepocheerde kip is ook een echte aanrader! En wat dacht je van deze makkelijk biefstuk in zwarte bonensaus? Of ga je liever voor bao buns met gefrituurde kip? Oeh la la! Stuk voor stuk klassiekers uit de Chinese keuken en gerechten om van te smullen! Enjoy!
Als je het hebt over fantastisch Chinees streetfood dan moet je zeker eens deze bekende flinterdunne pannenkoekjes gevuld met peking eend proberen. Vernoemd naar hoofdstad Beijing zijn deze pekingeend pannenkoekjes met dun gesneden groente en hoisinsaus en favoriet van velen.
Voor de ‘Peking eend’:
Voor de pancakes:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Deze Pekindeend pannenkoekjes zijn ook verrukkelijk om te serveren met een van deze 4x Aziatische dips – zoals de hoisin dip of de pindasaus dip.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van deze flinterdunne Chinese Pekingeend pannenkoekjes met komkommer en hoisinsaus.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…