In aanloop naar Kerst heb ik nog een aantal kerstrecepten in petto voor jullie! En dan mogen de bekende bladerdeeg bakjes met ragout natuurlijk niet ontbreken. Ik maakte een vegetarisch variatie recept met champignons en paddestoelen in de hoofdrol. Ja deze pasteitjes met champignonragout wil jij vast ook gaan maken!
Deze pasteitjes met champignonragout zijn voor mij onlosmakend verbonden met Kerst. Het is een klein maar smaakvol en romig voorgerecht waar werkelijk iedereen wel fan van is. Naast de klassieker met kip(ragout) is deze vegetarische versie met verschillende paddenstoelen ook grote favoriet in de familie. Ik vind persoonlijk een mix van verschillende paddestoelen heerlijk, maar je mag natuurlijk ook enkel witte of kastanje champignons gebruiken. De sherry in het recept geeft de paddestoelen een heerlijke smaak, maar je mag dit ook vervangen door een extra scheutje bouillon.
Ga jij deze kerst ook pasteitjes met champignonragout maken? Ik hoor graag wat je van ons recept vind dan! Maar uiteraard vind je nog meer fijne kerst voorgerechten om van te smullen op de website. Zo zijn deze brie taartjes met noten ook een heerlijke vegetarische voorgerecht. Maar doet deze aardperensoep met champignons en truffel ook velen versteld staan. De aardpeer is echt zo’n vergeten groenten maar rond de feestdagen vindt hij regelmatig weer zijn weg naar de eettafel! En wat dacht je van een simpele amuse van gevulde champignons? Erg leuk en lekker om te maken. Check hier nog meer lekkere voorgerechten voor kerst op een rijtje.
Dit is een vegetarische variatie op het bekende Kerst voorgerecht van kipragout in bladerdeeg bakjes. Deze pasteitjes met champignonragout bestaat uit een roux met room en lekker veel paddenstoelen. Heerlijk op smaak gebracht met peterselie, dragon, tijm en een scheutje sherry!
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat voor het kerstdiner en deze vegetarische pasteitjes met champignonragout wilt gaan maken.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…