Het is weer een ‘Meatless Monday’ en daar past een recept met tofu uitstekend bij! Deze Maleisische Panang Curry met tofu en pinda’s is een echte smaakbom en maakt een heerlijke curry die je als pure comfort food kunt bestempelen. Serveer je Panang curry lekker met noedels in plaats van rijst en laat je even meevoeren naar verre oorden in Azie.
Je kunt voor dit recept een kant-en-klare Maleisische Panang Curry pasta gebruiken (te koop bij de TOKO). Maar ik maakte dit recept supermarkt proof zodat je alles eenvoudig kunt mee bestellen middels de koop knoppen in onderstaand recept. Ik ga dus uit van een basis met milde rode curry pasta die we allemaal kennen voor Thaise curry maken en vul deze aan om tot een Panang curry te komen. Zo wordt er pindakaas en kokos aan toegevoegd evenals nootmuskaat en kardemom om tot die typische smaken van de regio Penang te komen. Serveer met gebakken tofu, extra pinda’s en lekker veel groenten om een avondvullende maaltijd te maken.
De Maleisische Panang curry pasta lijkt een beetje op de bekende rode curry pasta uit buurland Thailand, die je standaard in de schappen kunt vinden. Een standaard Thaise rode curry pasta bevat alleen veel meer pepers en is ook pittiger van smaak. Maar de Panang curry pasta is een wat dikkere curry die juist weer een beetje zoeter van smaak is. Hij wordt veelal gemaakt door vermalen pinda’s (of pindakaas) en kokosmelk toe te voegen. En er worden meer specerijen mee gebakken, met name de nootmuskaat is een vereiste. Daarnaast is de basis vaak vlees en van origine gaan er geen extra groente in de Panang Curry, maar wordt deze enkel geserveerd met gekookte rijst en wat mini aubergine bessen of de witte baby aubergine. Echter heb ik besloten om er een veelzijdige vegetarische Panang curry met tofu en noedels van te maken, vergezeld van extra paprika en broccoli.
Kun je geen genoegen krijgen van (Thaise) curry recepten? Gelukkig vind je er naast deze Panang Curry met tofu nog veel meer op de website terug! Maak bijvoorbeeld ook eens deze Panang Curry met varkensvlees (Moo Panang) en baby aubergines. Voor de liefhebbers van kip is deze groene Thaise curry met courgette een aanrader. En uiteraard moet de Laotiaanse ‘Laab Salade‘ met kip en limoen ook een een keer gemaakt hebben. Check hier overigens een volledig weekmenu met Thaise gerechten!
De Thaise rode curry is bij velen al bekend. Maar de volromig Panang Curry uit buurland Maleisie is ook een aanrader. Een lekkere dikke curry met pinda’s, limoen en kokosmelk. Deze vegetarische variant zit boordevol groenten en blokjes tofu.
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor een Thaise Panang curry met tofu en noedels.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…