Deze koude dagen zijn natuurlijk perfect voor een lekker portie comfort food, zoals deze ovenschotel met gehakt en aardappel puree bovenop. Stoofschotels uit de oven horen er nou eenmaal bij bij dit seizoen. En Cottage Pie, zoals je deze aardappelschotel ook kunt noemen, is heerlijk om van te genieten terwijl je er binnen lekker warmpjes bij zit.
Deze ovenschotel met gehakt en aardappel puree wordt in Engeland ook wel Cottage Pie genoemd. Het is een traditioneel Brits gerecht uit de boerenkeuken. Dit gerecht wordt eigenlijk vrij simpel en met zo min mogelijk, en goedkope, ingrediënten gemaakt. Armeluis eten ook wel genoemd. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik met een paar (luxe) ingrediënten een geweldige rijke ovenschotel met gehakt en aardappel puree bovenop hiervan zou maken. Het is nu dus meer Betty’s Cottage Pie geworden! Maar smullen doe je zeker!
Kun je geen genoegen krijgen van de combinatie aardappels, wortel, champignons en (runder)gehakt, zoals in deze Cottage pie? Probeer dan ook eens deze Joegoslavische ‘Musaka‘. Of ga voor een typisch Hollandse Hutspot met gestoofde sukadelappen want dat is verrukkelijk draadjesvlees om zelf te maken. Weet je de hand op een paar lamsschenkels te leggen? Maak dan ook deze Britse Shepherds Pie met lam, doperwten en aardappel klaar. Voor de liefhebbers van vis is deze Fish Pie met bladerdeeg dakje ook een aanrader! Dat zijn stuk voor stuk heerlijk comfort food en hartverwarmende gerechten op koude, regenachtige dagen. Geniet er van dit najaar!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
In Engeland is de Cottage Pie een goedkope en simpele boeren ovenschotel. Maar ik maakte er een smaakvolle ovenschotel met (runder)gehakt en afgetopt met aardappelpuree van! Heerlijk met stukjes wortel, champignons en Worcestershire Sauce.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor de Britse Cottage Pie wilt gaan maken! Deze ovenschotel met gehakt en aardappel puree is een echte aanrader!
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…