Mijn kids zijn dol op versgebakken poffertjes en het is dan ook een ontbijt of lunch gerecht dat wij dikwijls samen maken. Wist je dat je met poffertjes echt zoveel verschillende kanten op kunt? Vandaag ter inspiratie dan ook Oreo Cookie poffertjes met een zoet roomkaas sausje die doet denken aan de witte Oreo vulling.
Het maken van poffertjes kost je niet veel tijd of ingrediënten. Vaak heb je de basis ingrediënten voor poffertjes maken al in je voorraadkast staan. Een absolute must is echter wel een speciale poffertjes pan, maar koop er een van gietijzer en hij gaat een leven lang mee! Qua toppings kun je echt alle kanten op. Van de klassieker roomboter en poedersuiker, maar ook vers fruit in het beslag of er bovenop. En wat dacht je van gesmolten Nutella, speculoospasta & speculoos koekjes, maar nu dus ook Oreo Cookie poffertjes met ‘witte saus’.
Deze dame heeft altijd wel een paar flesjes voedingskleurstof in huis liggen. Rond Halloween gaat er regelmatig een beetje ‘zwart’ door de taarten en cupcakes, maar ik besloot om dit ook eens toe te voegen aan mijn poffertjes. Maar ‘zwarte poffertjes’ klinkt niemand als een feest in de oren, dus bereidde ik het recept uit naar Oreo Cookie poffertjes. Dus met een vleugje cacao in het beslag en een verrukkelijke witte roomkaas glazuur die je er overheen serveert. Die doet het overigens ook heel goed bij deze Red Velvet Wafels (let op, hier heb je rode kleurstof bij nodig), maar die kun je de volgende keer eens gaan maken 🙂
Heb je deze al in huis?
Voor de Oreo Cookie Poffertjes:
Toppings:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Door bakpoeder in dit recept te gebruiken maak je supersnel poffertjes beslag klaar. Wil je echter poffertjes volgens de traditionele bereidingswijze met gist maken? Neem dan hier een kijkje bij het basisrecept voor poffertjes maken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Oreo Cookie poffertjes!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
Het seizoen van het steenfruit loopt zo langzamerhand ten einde. Dus koop ik nog lekker…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…