Ontbijt Recepten

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Ga jij dit jaar uitgebreid Koningsnacht of Koningsdag vieren? Het beloofd in ieder geval een heel smakelijke feestdag te worden met deze 15x heerlijke ORANJE recepten voor Koningsdag!

Oranje recepten voor Koningsdag

Mocht het weer je tijdens de feestelijkheden helemaal in de steek laten, dan is er toch nog hoop. Tijdens het koken en bakken van onderstaande recepten voor Koningsdag sta je droog en warmpjes in je eigen keuken :-). Of je dit jaar nu lekker uitgebreid gaat vieren, of lekker in trainingspak op de bank doorbrengt: Dit zijn in ieder geval heerlijke Oranje recepten om van te genieten! Ga je voor typisch Hollandse lekkernijen of maak je een mooi oranje recept voor ontbijt, tussendoor, lunch en avondeten of ga voor cocktails. Wat jij wilt! Maar maak er in ieder geval een feestelijke dag van!

15x oranje recepten voor Koningsdag:

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Oranje Smoothie Bowl

Begin dit jaar Koningsdag met een lach, want deze oranje smoothie bowl is zeker geen straf! Omdat hij zelfs gemaakt wordt met heel veel fruit, wortel, walnoten en rozijnen, heeft hij zelfs wat weg van een carrotcake. Een heerlijk verkoelend ontbijtje!


2. Koningsdag ontbijtje

Oke dit easy peasy ontbijtrecept valt dan niet onder ‘oranje recepten’ maar is wel een hele lekkere manier om je Koningsdag mee te beginnen! Deze glaasjes lijken op de nederlandse vlag en zijn met recht een gezond Koningsdag ontbijt te noemen!


3. Oranje Ontbijt Taart

Taart voor het ontbijt? Ja dat gaat prima! En niet alleen omdat het Koningsdag is, maar omdat dit een heel gezonde oranje ontbijt taart is met havermout, yoghurt, perzik en sinaasappel! Dat wordt genieten!


4. Oranje Poffertjes met pompoen

Deze heerlijke oranje poffertjes met pompoen en appelcider zijn heerlijk als zoet maar ook als hartig ontbijt. Je kunt hem zelfs tijdens de lunch serveren met bijvoorbeeld roomkaas of huttekase en een scheutje maple syrup.


5. Oranje Aperol Spritz Cocktail

Tijdens een zonnige Koningsdag misstaat deze knallende oranje cocktail zeker niet! Aperol is een heel bekend Italiaans aperitief gemaakt van o.a zure sinaasappel. De kenmerkende oranje kleur heeft vele terrassen reeds gesierd en is tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend lekker om van te genieten op een zomerse lentemiddag!


6. Oranje Quiche met Zalm

Deze Oranje Quiche met zalm en prei, dank zijn kleur ook aan de wortel die er in verwerkt ziet. Het is een heerlijke hartige taart om in punten te delen met familie en vrienden. Of om op Koningsdag op te smullen vanaf je kleedje.


7. Baked Oats met wortel

Speciaal voor Koningsdag een ontbijtrecept met oranje wortel er in verwerkt. Dit is namelijk een Carrotcake baked oats die je eventueel nog kunt aftoppen met zoete roomkaas. Zo leg je wel meteen een goede basis voor deze feestdag!


8. Zoete Aardappel Frieten

Ben je van plan om deze Koningsdag juist lekker onderuitgezakt op de bank door te brengen? Dan doe je dat met heerlijke homemade oranje frieten! Met deze glutenvrije zoete aardappelfrieten hoef je je niet schuldig te gaan voelen. En de mayonaise maak je ook gewoon zelf. Dat is comfort food van Koninklijke klasse!


9. Oranje Hartige Worteltaart

Deze hartige worteltaart met kaas en aardappel doet het prima als lunchgerecht. Ook lekker om mee te nemen als je de hele middag op je kleedje zit. Je serveert hem bij een salade, of maak er lekker nog een pan stoofvlees bij.


10. Pompoensalade met geitenkaas en Freekeh

Dit is zo’n heerlijk lunch of diner recept! Een heerlijke granensalade met freekeh en geitenkaas, waarbij een knaloranje bolpompoen de show steelt. Deze pompoensalade is een aanrader als recept voor Koningsdag.


11. Oranje Pizza met paprika

het is bijna Koningsdag! Effe wachten nog… PIZZA! En wat voor een! Deze oranje pizza met paprika, mais en parmaham is een heerlijk feestelijk oranje recept!


12. Oranje Hema Tompouche

De Oranje Tompouche van de Hema is natuurlijk niet meer weg te denken tijdens Koningsdag. Dus uiteraard mag een recept voor de oranje tompouce met Koningsdag niet uitblijven. Je maakt hem gewoon lekker zelf en dan mag je je lekker gaan uitleven met oranje glazuur.


13. Wortel-dadeltaart met honing

Lekker voor bij de koffie: een puntje wortel-dadeltaart. Deze smeuige cake kleurt licht oranje en zit dus eigenlijk boordevol groente en bevat geen toegevoegde suikers. Kan prima voor ontbijt, tussendoortje, lunch etc.. hahaha


14. Koninginnedag Cake met amandel/sinaasappel

Deze tulband cake was mijn ode aan oud Koningin Beatrix! Een heerlijk decadente en luxe Koninginnedag Cake met amandel en sinaasappel. Dat gewoonweg een kroontje op je Koningsdag zal worden. Een waardige cake die onze prachtige Koningin Maxima ook eer zal aandoen!


15. Koninklijke Gin Tonic

Damrak Gin is op en top Amsterdams. Wellicht zie je zelfs hun ‘gin boot’ dit jaar door de Amsterdamse grachten varen met Koningsdag. Gecombineerd met sinaasappel maak je er in ieder geval een hele feestelijk en Koninklijke Gin Tonic mee. Check deze en nog vele andere Gin tonic recepten op een rijtje! Proost!


Dit waren dan maar liefst 15x recepten voor Koningsdag. En uiteraard hoop ik dat jullie hier de nodige inspiratie uit kunnen halen. Welke van deze recepten voor Koningsdag ga jij op het menu zetten? Maak er in ieder geval een fantastisch ORANJE feest van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze Oranje recepten wilt gaan maken! Voor Koningsdag of zelfs een andere gelegenheid!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik vind de recepten mooi en wil er zelf mee aan de slag.de recepten passen wel bij mij
    Ik wil de nieuwsbrief graag ontvangen

  • Leuke recepten , je bent weer top bezig geweest. geniet van je oranje feestje

    • Dank je wel Lieve Janneke! Vind het ook zo;n leuke feestdag, iedereen in het oranje en gezellig samen de straat op!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago