Het is weer een ‘Meatless Monday’ in huize Betty! En deze keer heb ik een heerlijk lunch (of brunch) gerecht voor jullie. Deze Oranje poffertjes met pompoen zijn namelijk afkomstig uit het vegetarische kookboek ‘Lekker Lokaal’ van Laura de Grave en zijn verrukkelijk als lunch!
In aanloop naar Koningsdag vind ik het leuk om een ‘oranje’ recept te plaatsen! Dit recept voor oranje poffertjes kwam ik tegen in het vegetarische kookboek Lekker Lokaal van Laura de Grave. Die mooie oranje kleur wordt verkregen doordat het beslag uit pompoen bestaat! En zeker in combinatie met de appelcider voor de nodige gisting krijgen je oranje poffertjes met pompoen een heerlijke smaak. Ik vind dit echt poffertjes voor volwassenen en serveerde deze dan ook hartig voor tijdens de lunch! Serveer er bijvoorbeeld roomkaas of wat huttekase bij. Al dan niet met een scheutje stroop en eventueel wat pompoenpitten, maar dan kun je hier ook echt van genieten! Ga liever voor meer zoet? maak dan deze glutenvrije poffertjes met banaan voor het ontbijt!
Laura de Grave is culinair Journalist en kookboeken schrijfster. Op 24Kitchen presenteerde ze haar eigen video serie Lekker Lokaal waarbij vegetarische recepten met producten van Nederlandse bodem voorbij komen . In haar eigen kookboek Lekker Lokaal vind je dan ook vegetarische recepten uit de Nederlandse keuken maar met een moderne en creatieve twist. En alles is vegetarisch! Wat dacht je bijvoorbeeld van kibbeling gemaakt van bloemkool, vegetarisch zoervleis, deze heerlijke oranje poffertjes met pompoen of wortel-worstenbroodjes? Laura laat met dit boek zien dat vegetarisch eten niet alleen lekker en simpel is, maar dat we op Nederlandse bodem de meest prachtige producten kunnen terugvinden. Wat ik ook superleuk vind is dat je door het hele boek foto’s van Nederlandse landschappen voorbij ziet komen en regelmatig Laura op haar motor aantreft. Ja dit boek is best wel een mooie ode aan ons landje.
Deze dame is dol op recepten met pompoen. Neem er even de tijd voor maar het is vrij makkelijk om zelf zo’n grote oranje bol pompoen te snijden en roosteren! Niet alleen maak je van de pompoen blokjes eenvoudig dit recept voor oranje poffertjes met pompoen. Maar je kunt ze ook gebruiken in deze quiche met pompoen en geitenkaas. Voorkoken is dan dus helemaal niet meer nodig want geroosterde pompoen is al klaar voor gebruik! Ook lekker: maak er deze pumpkin pancakes van! Of trakteer je zelf op de Starbuck klassieker: de Pumpkin Spice Latte! En hoe klinkt dit pompoen brood met roomkaas topping voor het ontbijt? Je kunt zo lekker smullen van recepten met pompoen dus!
Benieuwd hoe de video voor het maken van deze oranje poffertjes met pompoen ziet? Bekijk deze video op instagram!
Recept voor oranje poffertjes met pompoen als verstopte groente. Je maakt poffertjes met o.a. boekweitmeel en appelcider of bier in het beslag. Het maakt een heerlijke ontbijt, lunch of tussendoortje. Ook leuk voor Koningsdag! Zowel hartig als zoet te serveren.
Voor het oranje poffertjes beslag:
Toppings:
Extra:
Eet smakelijk!
Je kunt voor dit recept dus kant en klare gesneden blokjes (oranje) pompoen gebruiken. Je hebt in ieder geval 150 gram geschoonde pompoen nodig voor dit recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf deze oranje poffertjes met pompoen wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…