Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en perzik!
Deze Oranje Ontbijt taart is gemaakt met een haast koekjes achtige bodem van havermout, een romige tussenlaag van kwark en afgetopt met een oranje laag van perzik en sinaasappel! Hij is glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Klinkt goed toch?! De taart is een lust voor het oog en absoluut eentje om juist te delen! Tja ik wist ook niet dat Corona een beetje roet in het eten zou komen gooien dit jaar. Maar breng dus gerust een stuk taart langs bij je familie (maar houd afstand) en vier toch een beetje ‘gezellig’ Koningsdag met elkaar!
Iedereen is dol op bijvoorbeeld cheesecakes! Maar met kwark- of yoghurttaarten maak je veelal een soort gezondere versie van cheesecake. Deze oranje ontbijt taart is een vrij gezonde keuze om dus de dag mee te beginnen en zo hebben we er nog meer in petto voor je. Wat dacht je van deze Roze yogurt taart met frambozen. `Deze marmer kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Speciaal voor de feestdagen bedacht ik deze gezonde(re) stoofpeertjes taart met yoghurt. En Nanda’s kwarkcake met zomerfruit en kokos is ook een aanrader!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en smaakvolle perzik! Dit recept is glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker! Dat wordt lekker genieten!
Voor de yoghurt-fruitlagen:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Decoratietip: Top de Oranje Ontbijttaart af met bijvoorbeeld gekonfijte sinaasappel! Snijd 1 biologische sinaasappel in plakken van 1 cm. Breng 250 ml water + 250 ml suiker in een pannetje aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de plakken sinaasappel toe en laat in 2 uur zachtjes konfijten. Schep daarna uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Dit kun je gerust een dag eerder ook voorbereiden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oranje ontbijt taart wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hoi Betty, het lijkt me een heel lekkere taart, die wil ik zeker n keertje maken. Klein foutje in stap 5... je spreekt over mangopuree, maar er zit nergens mango in voor zover ik kan ontdekken...
Dat moet dus zijn perzik en bij deze aangepast!
Bedankt voor het doorgeven!
Hi Betina, leuk recept! Ik wil hem gaan maken maar vraag me af of het sap van de perziken er ook bij moet? :-) groetjes!
Hi Pauline,
giet de perziken eerst af en gebruik alleen de vrucht.
Eet smakelijk alvast!
Ik wil deze morgen graag maken voor koningsdag maar heb geen amandelmeel...kan ik dit vervangen door iets anders, en zo ja wat dan?
Alvast bedankt!
Uiteraard! je kunt eigenlijk elk willekeurig bloem gebruiken dat je in huis hebt. Van glutenvrije soorten tot gewone bloem en zelfs verkruimelde koekjes met een beetje boter (zie cheesecake recepten). wordt het mengsel te droog voeg dan een beetje koud water toe.
De taart was heel leuk en lekker en feestelijk ! Dankjewel voor het recept! Mijn versie zag er wel wat anders uit, omdat het bovenste laagje niet erop bleef liggen maar er doorheen gezakt was. De onderste laag was nog niet hard genoeg. Dus mijn tip zou zijn om iets langer te wachten met de tweede laag, tot de onderste hard is. Mijn taart was sowieso nog niet stevig na 4 uur, maar wel na 1 nacht.
En wat ik me afvroeg: moest het 800g perziken uitgelekt zijn, of 800g (dus ongeveer 1 blik) en daarna uitlekken? Ik heb nu maar er tussenin gedaan, haha.
Oh ja, en de 20cm springvorm was te klein. Ik heb 30 cm gebruikt.