Koningsdag vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en perzik! Een heerlijk recept en feestelijke taart in een waarmee je deze feestdag mee kunt beginnen.
Deze Oranje Ontbijt taart is gemaakt met een haast koekjes achtige bodem van havermout, een romige tussenlaag van kwark en afgetopt met een oranje laag van perzik en sinaasappel! Hij is glutenvrij en wordt gezoet met honing. Klinkt goed toch?! De taart is een lust voor het oog en absoluut eentje om juist te delen! Maar let op! Hij dient wel een aantal uren op te stijven in de koelkast, dus beter zet je hem voor aanvang van de Koningsnacht er al in. Dan kun je morgenochtend als ontbijt gaan genieten van deze havermouttaart met perzik.
Iedereen is dol op bijvoorbeeld cheesecakes! Maar met kwark- of yoghurttaarten maak je veelal een soort gezondere versie van cheesecake. Deze oranje ontbijt taart met perzik is een vrij gezonde keuze om dus de dag mee te beginnen en zo hebben we er nog meer in petto voor je. Wat dacht je van deze Roze yogurt taart met frambozen. `Deze marmer kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Speciaal voor de feestdagen bedacht ik deze gezonde(re) stoofpeertjes taart met yoghurt. En Nanda’s kwarkcake met zomerfruit en kokos is ook een aanrader!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en smaakvolle perzik! Dit recept is glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker! Dat wordt lekker genieten!
Voor de yoghurt-fruitlagen:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Decoratietip: Top de Oranje Ontbijttaart af met bijvoorbeeld gekonfijte sinaasappel! Snijd 1 biologische sinaasappel in plakken van 1 cm. Breng 250 ml water + 250 ml suiker in een pannetje aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de plakken sinaasappel toe en laat in 2 uur zachtjes konfijten. Schep daarna uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Dit kun je gerust een dag eerder ook voorbereiden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oranje ontbijt taart wilt gaan maken!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Hoi Betty, het lijkt me een heel lekkere taart, die wil ik zeker n keertje maken. Klein foutje in stap 5... je spreekt over mangopuree, maar er zit nergens mango in voor zover ik kan ontdekken...
Dat moet dus zijn perzik en bij deze aangepast!
Bedankt voor het doorgeven!
Hi Betina, leuk recept! Ik wil hem gaan maken maar vraag me af of het sap van de perziken er ook bij moet? :-) groetjes!
Hi Pauline,
giet de perziken eerst af en gebruik alleen de vrucht.
Eet smakelijk alvast!
Ik wil deze morgen graag maken voor koningsdag maar heb geen amandelmeel...kan ik dit vervangen door iets anders, en zo ja wat dan?
Alvast bedankt!
Uiteraard! je kunt eigenlijk elk willekeurig bloem gebruiken dat je in huis hebt. Van glutenvrije soorten tot gewone bloem en zelfs verkruimelde koekjes met een beetje boter (zie cheesecake recepten). wordt het mengsel te droog voeg dan een beetje koud water toe.
De taart was heel leuk en lekker en feestelijk ! Dankjewel voor het recept! Mijn versie zag er wel wat anders uit, omdat het bovenste laagje niet erop bleef liggen maar er doorheen gezakt was. De onderste laag was nog niet hard genoeg. Dus mijn tip zou zijn om iets langer te wachten met de tweede laag, tot de onderste hard is. Mijn taart was sowieso nog niet stevig na 4 uur, maar wel na 1 nacht.
En wat ik me afvroeg: moest het 800g perziken uitgelekt zijn, of 800g (dus ongeveer 1 blik) en daarna uitlekken? Ik heb nu maar er tussenin gedaan, haha.
Oh ja, en de 20cm springvorm was te klein. Ik heb 30 cm gebruikt.