Het ontbijt is onmisbaar voor een goede start van de dag. Deze ontbijt burrito is dan ook een knaller van een ontbijt vol proteine en goede vetten. En mocht je het toch te heftig vinden, dan is deze breakfast burrito eigenlijk ook prima als lunch hoor!

Zelf ontbijt burrito maken

Dat ik dol ben op de Tex Mex keuken is geen geheim! En een overheerlijke, goed vullende ‘Breakfast’ Burrito staat dan ook regelmatig op het menu. De basis is veelal wat rundergehakt of kippengehakt. Maar kleine braadworstjes kunnen natuurlijk ook. Je kunt zelf je ontbijt burrito maken met kant-en klare wraps. En aan die omelet met vlees en eieren kun je natuurlijk allerlei soorten groenten of kruiden toevoegen die jij lekker vindt. Dit is in ieder geval mijn favoriete variant van een ontbijt burrito maken en uiteraard kun je tegenwoordig ook hele fijne glutenvrije of zelfs groente wraps in de schappen vinden.

Nog meer wraps ontbijt

Nu is deze ontbijt burrito met eieren en gehakt niet voor iedereen weggelegd als ontbijt. En het is ook helemaal niet erg als je al die hartigheid liever inruilt voor wat zoets. Ik schreef namelijk al eerder over deze wraps met fruit ontbijtjes. Heerlijk om de dag mee te beginnen. En zelfs voor de glutenvrije buikjes of lowcarbers onder jullie: Check ook deze ei-wraps met kip en spinazie of ga voor ei-wraps met zalm en dille. Maak er een mooie ochtend van!

Print

Ontbijt Burrito met eieren en gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 120 gram (runder)gehakt of braadworst(jes),
  • 1 kleine ui,
  • 1 rode paprika,
  • 4 eieren,
  • scheutje (soja) room,
  • halve theelepel (hot) paprikapoeder,
  • handje geraspte kaas,
  • handje verse spinazie of ijsbergsla,
  • 1 avocado,
  • 2 grote (glutenvrije) wraps,
  • 2 eetlepels roomkaas of creme fraiche,
  • verse peterselie of koriander,
  • peper & zout,
  • olijfolie of boter om in te bakken.

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie of boter in een ruime koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Mocht je worstjes gebruiken, dan zou ik deze in de lengte halveren en aan beide zijden aanbakken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak mee gedurende 2-3 minuten.
  3. Kluts de eieren, samen met de room en breng op smaak met zout & peper. Schenk het eimengsel in de koekenpan en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat het ei gedurende 20 seconden stollen en vouw dan vervolgens gestolde ei naar binnen met een houten lepel. Tilt de koekenpan heen en weer om het eimengsel opnieuw tussen het vlees en de groente te laten lopen en laat opnieuw stollen etc.
  4. Zodra het eimengsel gestold is, bestrooi je de ontbijt burrito omelet met geraspte kaas en dek de koekenpan af met een ruime deksel. Laat de omelet zo 2 minuten stollen op (nog steeds) laag vuur. Flip de ontbijt burrito omelet om in de koekenpan (tip: laat op een bord glijden , leg de koekenpan erbovenop en keer vervolgens om.) en laat de ‘bovenkant met kaas’ nu gedurende 1 minuut stollen in de pan.
  5. Snijd ondertussen de avocado overlangs door en lepel deze uit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Smeer de wraps in met de roomkaas en leg wat spinazieblaadjes in een diagonale lijn over de wrap. Snijd de ontbijt burrito omelet doormidden en leg een helft in de lengte op elke diagonale lijn met spinazie. Top af met een halve avocado en wat peterselie of koriander en rol vervolgens de wraps op tot ontbijt burrito. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Breakfast Burrito wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago