Print

Ontbijt Burrito met eieren en gehakt

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 120 gram (runder)gehakt of braadworst(jes),
  • 1 kleine ui,
  • 1 rode paprika,
  • 4 eieren,
  • scheutje (soja) room,
  • halve theelepel (hot) paprikapoeder,
  • handje geraspte kaas,
  • handje verse spinazie of ijsbergsla,
  • 1 avocado,
  • 2 grote (glutenvrije) wraps,
  • 2 eetlepels roomkaas of creme fraiche,
  • verse peterselie of koriander,
  • peper & zout,
  • olijfolie of boter om in te bakken.

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie of boter in een ruime koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Mocht je worstjes gebruiken, dan zou ik deze in de lengte halveren en aan beide zijden aanbakken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het gehakt en bak mee gedurende 2-3 minuten.
  3. Kluts de eieren, samen met de room en breng op smaak met zout & peper. Schenk het eimengsel in de koekenpan en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat het ei gedurende 20 seconden stollen en vouw dan vervolgens gestolde ei naar binnen met een houten lepel. Tilt de koekenpan heen en weer om het eimengsel opnieuw tussen het vlees en de groente te laten lopen en laat opnieuw stollen etc.
  4. Zodra het eimengsel gestold is, bestrooi je de ontbijt burrito omelet met geraspte kaas en dek de koekenpan af met een ruime deksel. Laat de omelet zo 2 minuten stollen op (nog steeds) laag vuur. Flip de ontbijt burrito omelet om in de koekenpan (tip: laat op een bord glijden , leg de koekenpan erbovenop en keer vervolgens om.) en laat de ‘bovenkant met kaas’ nu gedurende 1 minuut stollen in de pan.
  5. Snijd ondertussen de avocado overlangs door en lepel deze uit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Smeer de wraps in met de roomkaas en leg wat spinazieblaadjes in een diagonale lijn over de wrap. Snijd de ontbijt burrito omelet doormidden en leg een helft in de lengte op elke diagonale lijn met spinazie. Top af met een halve avocado en wat peterselie of koriander en rol vervolgens de wraps op tot ontbijt burrito. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty