Voor deze Meatless Monday maakte ik mungbonen pannenkoekjes, geserveerd met hoisinsaus. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Koreaanse keuken, ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. De pannenkoekjes worden ook wel eens bereid met gele spliterwten, maar ik maakte ze met die fijne mungbonen.
Deze mungbonen pannenkoekjes bevatten alle ingrediënten en voedingsstoffen voor een volwaardig vegetarisch hoofdgerecht. Maar je kunt deze Bindea-tteok natuurlijk ook serveren bij de borrel of als alternatief voor de lunch. Maak er eventueel nog een extra groene salade bij van bijvoorbeeld sla, bosuitje en komkommerlinten en je pakt lekker uitgebreid uit voor een Aziatische feestmaal. De hoisin saus is je wellicht ook al bekend uit de Chinese keuken, maar past eigenlijk perfect bij deze bonen-koekjes. Deze saus kun je tegenwoordig in potjes kopen bij de supermarkt of de Toko.
Heb jij wel eens eerder gekookt met mungbonen? Je kunt ze gewoon kopen in de grotere supermarkt. Ik ben enorm fan van deze peulvruchten als vegetarisch alternatief. Mocht je wat mungbonen over hebben na het bereiden van de mungbonen pannenkoekjes? Maak er dan bijvoorbeeld deze romige mungbonensoep of deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette mee. Beiden een aanrader om te heerlijk te koken met mungbonen! Betty maakte ook eens een vegan gele curry met spliterwten! Mocht de daar dan nog wat van over hebben, dan kun je die peulvruchten ook gebruiken voor het maken van dit recept voor mungbonen pannekoekjes. Eet smakelijk alvast!
Dit gerecht uit de Koreaanse keuken wordt ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. Deze Aziatisch getinte pannenkoekjes worden normaliter gemaakt van gele spliterwten, maar ik heb ze gemaakt van mungbonen en geserveerd met hoisinsaus. Een heerlijk vegetarisch gerecht.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Koreaanse Mungbonen pannenkoekjes met hoisin saus!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
De ingrediënten zijn allemaal lekker, het bakken van de mix valt alleen erg tegen. Het blijft een zacht brei die zich niet tot pannenkoek lijkt te willen laten verleiden...
Ik heb precies dezelfde ervaring.
20 min koken is te weinig voor de mungbonen, op de zak staat 30 minuten.
Dus had ik nog harde stukjes in het beslag.
En het bakken vergt wat geduld, als je te snel wilt omdraaien valt het gemakkelijk uit elkaar