Tijdens wat zomerse dagen staat bij ons dikwijls een (maaltijd)soep op het menu. En deze Mexicaanse Maissoep doet je zeker verlangen naar de zomervakantie of een trip naar Mexico.

Pittige Mexicaanse Maisssoep maken

Het is een tikkeltje pittige Mexicaanse maissoep, dus laat dat rode pepertje gerust achterwege als je hier niet van houdt. Daarnaast is het recept ook nog eens glutenvrij en lekker vullend. Heerlijk met wat tortilla chips om te dippen om juist lekker als crunch te serveren bij deze soep!

Hou jij van nacho’s of tortilla chips? Check hier dan ook 7x nachos recepten uit de oven of barbecue!

Mexicaanse keuken

Het is geen geheim dat ik enorme fan ben van de Mexicaanse keuken. Je treft dan ook geregeld Mexicaanse gerechten aan op deze blog en in Januari gaf ik zelfs een TexMex kookworkshop aan een groep Facebook fans!

Kun jij ook geen genoegen krijgen van de Mexicaanse keuken? Serveer dan bijvoorbeeld deze 3x Dip met avocado en pittige Quesadillas met chorizo bij deze Mexicaanse Maissoep. Zo kun je lekker borrelen en genieten van een soort Mexicaanse tapas avond. Lekker een opzwepend muziekje op de achtergrond en laat die zomer maar doorkomen!


Print

Recept: Mexicaanse Maissoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens wat zomerse dagen staat bij ons dikwijls een (maaltijd)soep op het menu. En deze Mexicaanse Maissoep doet je zeker verlangen naar de zomervakantie of een trip naar Mexico.

  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

  • 2 uien,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1/2 rode peper,
  • 1 theelepel gemalen komijn,
  • 800 ml (groente)bouillon,
  • 600 gram mais, uit blik,
  • 300 gram cannelini bonen, uit blik,
  • verse koriander,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Voor erbij: Crème Fraîche & Nacho chips.

Extra: Staafmixer.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en verwijder evt. draden. Snijd de bleekselderij vervolgens in ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Was het pepertje, verwijder evt. de zaden en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook en rode peper zacht. Voor na 3 minuten de gemalen komijn toe en bak 1-2 minuten mee. Tot slot voeg je de mais toe en bak 1 minuut mee.
  3. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Voeg aan het einde van de kooktijd de cannelinibonen toe en laat 2 minuten meekoken. Pureer de Mexicaanse maissoep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de Mexicaanse maissoep met een lepel Crème Fraîche, verse koriander en geef er Nacho chips bij.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit recept geeft gewoon meteen ook al een beetje het vakantie gevoel ;-) Ga ik zeker een keertje maken! Dankjewel voor het recept :) Liefs, Merel

  • Ik heb laatst ook Taco soep gemaakt die ik heerlijk vond. Deze soep moet ik dus zeker ook een proberen! Liefs X

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago