Deze maand is de Ramadan, dus deel ik vandaag een recept voor heerlijke homemade Marrakech granola met abrikozen en pistache. Een soort cruesli in 1001-nachten variant!
Perfect om voor zonsopgang je buik weer mee te vullen en met lekkere ingrediënten waar je nog lang verzadigd van blijft. Ik hoop dat jullie hem lekker vinden en wens de moslims onder jullie veel succes met de Ramadan. Zet hem op, je bent inmiddels halverwege! Granola is er in heel veel soorten en variaties. Het is niet alleen een heel lekker ontbijt, maar door de granola aan te vullen met superfoods, wordt het ook nog eens een heel voedzaam ontbijt. Vul je havermout dus aan met gedroogd fruit en noten en zaden. Bij onze Marokkaanse buurtwinkel zag ik heerlijke gedroogde abrikozen liggen en dacht meteen aan een Granola Marrakech met abrikozen en pistache voor typische Midden-Oosterse smaken.
Uiteraard voegen we ook dadels en een scheutje rozenwater toe. En kun je uiteraard ook andere noten gebruiken, maar deze combi van amandelen en pistache past wel echt goed in deze 1001-nachten versie. S’ochtends roer je gewoon een paar eetlepels Marrakech Granola door de yoghurt en je kunt vol goede energie je dag weer tegemoet! Check bijvoorbeeld ook dit heerlijke zomerse recept voor Tropical Granola. Ook lekker: maak eens deze Marokkaanse Quinoa Bowl met amandelen en pruimen. Check hier nog veel meer lekkere tradionele recepten uit de Marokkaanse keuken.
Eet smakelijk!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Dat ziet er heerlijk uit! Lekker recept met koekkruiden. Komt zeker een keer op mijn lijstje te staan!
Ja de koekkruiden of Pumkin spice doen wonderen met gerechten. Er komt zoveel meer smaak bij door alle specerijen die er in zitten. Ik kan mij geen ontbijtgranen meer voorstellen zonder :-)
Ik vond de vorige ook al erg succesvol klinken maar granola met noten, gedroogd fruit en rozenwater is echt geniaal! Dit weekend toch écht maar eens granola maken ;-).
Ja ik weet het, rozenwater roept bij mij echt midden-oosten gevoel op :-)
Zo grappig... Ik had van de week een recept met granola op mijn blog en volgens mij zijn bloggers soort van telepatisch verbonden want ik zie dat ik niet de enige ben! Lekkere variatie dit!
Of het telepatisch is, weet ik niet?
maar ik kreeg een paar weken terug zoveel goede reacties op mijn vorige granola recept (de winter edition) dat ik besloot om er gauw maar nog een te bedenken :-)
Oooh, zo lekker! Ik maak dit heel vaak in vele variaties. Met vijgen heb ik nog niet geprobeerd, lijkt me lekker met pistachio's!