Op maandagen eten we het liefst vegetarisch dus ik maakte een super gezonde Marokkaanse quinoa bowl. Ik ga hier wel een beetje vreemd, want couscous is natuurlijk veel meer typisch Marokkaans. Maar deze variant met quinoa biedt juist een lekker alternatief. En niet onbelangrijk: je zet deze bowl in een mum van tijd op tafel, dus ideaal voor de doordeweekse dagen.
De Marokkaanse keuken staat bekend om lekker veel kleur en het gebruik van sterk geurende (en smakende) kruiden en specerijen, maar ook vaak een ‘zoetje’. In deze quinoa bowl met kikkererwten en pruimenzit dan ook kurkuma, koenjit (gemalen komijn) en kaneel. Die kaneel past ook weer heel goed bij de zoete smaken in het gerecht: de gedroogde pruimen en frisse granaatappelpitjes. Typisch Marokkaans ook: lekker wat zoetigheid in een gerecht. Check bijvoorbeeld ook deze Marokaanse couscous met pulled chicken en abrikozen!
In deze bowl zitten alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een vegetarisch menu: kikkererwten, noten en veel vitaminen en mineralen door alle ingrediënten. De granaatappelpitjes zitten bijvoorbeeld bomvol vitamine C en kalium. Wist je trouwens al hoe je vrij eenvoudig de pitjes uit een granaatappel kunt halen? Zo nee, lees dan snel verder. Snij de granaatappel doormidden en leg de helft met het vruchtvlees naar beneden in je hand ter hoogte van je vingers. Sla vervolgens met een houten spatel op de schil van de granaatappel en de pitjes vallen er vanzelf uit. Haal het laatste restje meegekomen witte vruchtvlees eruit en klaar! Oh en als je fan bent van quinoa voor de lunch, check dan ook deze kleurrijke quinoa regenboogsalade of ga voor dit tropische ontbijt met quinoa en Earl Grey thee. Ook lekker: maak eens gevulde avocado met quinoa.
In dit recept gebruik ik quinoa in plaats van couscous die je veelal tegenkomt in de Marokkaanse keukens. Het maakt een heerlijke vegan Marokkaanse Quinoa Bowl met kikkererwten, komkommer, amandelen, pruimen en koriander. Heerlijk!
Eet smakelijk! Groetjes, Nanda
Heb je een beetje over? Bewaar dan vooral afgedekt in de koelkast. Dan heb je ook meteen weer een lekkere lunch te pakken voor de dag erna. Je kunt de quinoa bowl makkelijk meenemen in een bakje en in plaats van lauwwarm juist koud eten tijdens de lunch.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Marokkaanse Quinoa Bowl met pruimen en amandelen wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…