Zoek je een fijn maar laagdrempelig restaurant in Utrecht ? Bij Café Carèl aan het Janskerkhof waan je je voor heel eventje in Parijs. Deze plek is een combinatie van een cafe, bistro en restaurant en waar (kleine) typische Franse gerechten de kaart sieren. Daarnaast hebben ze ook en ruim terras om op warme (na)zomer dagen lekker buiten te genieten.

Een stukje Parijs in Utrecht stad

Ze omschrijven zichzelf als ‘Frans Shared Dining‘ en dat is natuurlijk ook wel het leuke aan Café Carèl in Utrecht. Bij dit café geniet je heerlijk van drankje aan de bar, aan tafel of op het ruime terras. Op de kaart staan dus ook veelal kleine barbites, zoals croquetes en escargots maar ook Paté en croûte, ratatouille en een bisque van langoustines. Laten we uiteraard Franse frietjes of een Fondue du Fromage niet vergeten. Een stukje Parijs in mijn eigen stad dus en de ultieme plek om even te ontsnappen aan het dagelijks leven. Daarnaast heeft eigenaar Koen Hendriks heeft overigens ook nog een topper van een fine-dining restaurant in Utrecht, namelijk Koenraad aan de Voorstraat.

Typisch Franse Bistro stoeltjes

Of je nu plaats neemt onder de grote luifel op het terras en geniet van koffie met een croissant ontbijt. Of lekker komt lunchen, tot een aperitief, diner of late-night borrel. Het kan allemaal bij Café Carèl in Utrecht want dit café-restaurant is geschikt voor elk moment van de dag. Met de typische Franse bistro stoeltjes, de bekende Franse vintage groen tinten tot de Franse (bistro) klassiekers op de kaart. Ik vertel je hieronder graag meer over:


Dit eet je bij Café Carèl in Utrecht:


Brunch \ Lunch:

Je vindt ‘s middags een kleine selectie ‘Bar Bites’ op de lunchkaart terug, maar daarnaast kun je ook een aantal Franse lunch favorieten zoals sandwiches en tosti’s bestellen. Denk bijvoorbeeld aan Croque Monsieur (tosti) of Croque Madamme (met een eitje). Of ga voor een Salade Niçoise met tonijn en haricots vert.

Ik ben altijd grote fan van eieren voor de brunch, zoals de Oeuf Florentine. Dit is een klassiek Frans gerecht van gepocheerd ei met spinazie en kaassaus geserveerd op een broodje.


Manlief ging voor een super dikke Club Carèl sandwich met venkelworst, ei, sla, tomaat en geserveerd met ‘chips’.


Maar zelfs een simpel broodje hotdog wordt hier omgedoopt tot een Haute Dog! Heerlijk belegd met o.a. zuurkool en krokante uitjes. (Check hier maar liefst 5x hotdog recepten om thuis zelf te maken)


Bar Bites:

Hier kom ik gewoon nog even voor terug en zal jullie dan verder op de hoogte brengen. Verzeker je er in ieder geval van dat er Escargots (slakken) op de lunchkaart staan, evenals ambachtelijke Croquettes (kroketjes).

Zelf knabbelen we aardig wat rauwkost weg bij de lunch en zijn deze radijsjes met Vadouvan (Franse kerrie) mayonaise en gepofte zeewier een aanrader!


Desserts | Patisserie

In Frankrijk klinkt een ijsje bestellen zelfs als iets heel chique. Je kunt namelijk een Coupe de Glace of Omelette Sibérienne (ijstaart) als dessert nemen. Of ga voor een van de patisserie items, zoals een Eclair soes met chocolade en kokos, voor bij de koffie.

Hoewel het niet op de kaart stond informeerde manlief toch even voor een gebakje en kreeg een tarte aux pommes (appeltaart) toe. Deze versnaperingen zijn ook echt een aanrader als je alleen een kopje koffie komt drinken bij Café Carèl in Utrecht.


We hebben er dus weer een superleuk pareltje bij in Utrecht en eentje waar ik binnenkort gewoon weer naartoe ga om de rest te proeven. Bovenstaande lijst zal ik dan ook meteen weer even aanvullen.

Groetjes, Betty


Café Carèl
Janskerkhof 6
3512 BK Utrecht 
The Netherlands
T: +31 30 234 3374
https://cafecarel.nl
Open van maandag t\m donderdag van 15.00 tot SLUIT 
en vrijdag t\m zondag van 10.00 uur tot SLUIT.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago