Gevogelte Recepten

Marokkaanse couscous met pulled chicken

Tijdens deze heerlijke zomerse dagen neem ik je graag even mee naar Noord-Afrika voor een lekker zomers gerecht. Deze Marokkaanse couscous met pulled chicken zet je namelijk in een mum van tijd op tafel, met de producten van Al’Fez!

Koken met Al’Fez

De afgelopen decennia’s zijn de Mediterrane schappen in de supermarkten enorm gegroeid. Wij Nederlanders reizen wat af en willen graag de vakantiesfeer ook weer thuis op ons bord terug proeven. In de schappen van diverse supermarkten vind je dan ook het merk Al’Fez: een reeks producten die geïnspireerd zijn op de Marokkaanse en Midden-Oosterse keuken en heerlijke recepten uit deze smaakvolle keukens, zoals deze Marokkaanse couscous met pulled chicken.

Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!

Het assortiment van Al’Fez omvat prima basis producten, zoals (parel)couscous, platbrood en tahini, maar ook smaakmakers harissa, diverse specerijenmengsels en Tagine cooking sauzen, om je gerechten mee te verrijken. Zeer makkelijk te gebruiken, want zo hoef je bijvoorbeeld aan de Moroccan Spiced Couscous enkel water en een beetje olie of boter toe te voegen: hij is namelijk al helemaal op smaak gebracht met specerijen, rozijnen en pijnboompitten. Daarnaast zijn de producten ook vrij van kunstmatige toevoegingen! Met Al’Fez zet je dus in een handomdraai heerlijke Noord-Afrikaanse gerechten op tafel, waar je lekker van mag genieten.

Couscous met pulled chicken maken

Bij Marokkaanse gerechten denk je al gauw aan couscous! En wat ook opvalt is dat de Marokkaanse gerechten vaak een tikkeltje zoet zijn. In deze Noord-Afrikaanse keuken worden veelal rozijnen, abrikozen en een schepje suiker gebruikt om zoete smaken toe te voegen. Dus toen ik de Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Saus in het assortiment tegenkwam, wist ik dat ik hier pulled chicken mee moest maken.

Kip leent zich namelijk uitstekend om te combineren met zoet fruit, zoals abrikozen, maar ook mango en frambozen. Je maakt er de heerlijkste zomerse salades en gerechten mee. Dus hoewel deze Marokkaanse couscous met pulled chicken warm gegeten wordt, past hij toch heerlijk bij de zomer. Ook erg leuk: het platbrood van Al’Fez wordt geleverd met een kruidenmengsel dat je aanmaakt met olie en op het brood smeert. Alleen nog even onder de grill en je hebt heerlijk brood om te scheuren, mee te deppen of dippen, bijvoorbeeld in tahini. Dat wordt dus lekker genieten! Zijn jullie al een beetje bekend met de Marokkaanse keuken?

Print

Marokkaanse couscous met pulled chicken maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Marokkaanse couscous:

Voor de pulled chicken:

  • 4 kippendij filets,
  • 1 pot Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Sauce (350 gram)

Voor erbij:

  • 1 pak Al’Fez Tear & Share Flatbreads,
  • 2 tomaten,
  • verse koriander,
  • olijfolie,
  • half potje Al’Fez Natural Tahini.

Instructions

  1. Pel de ui en snijd deze vervolgens in zeer fijne blokjes. Houd 1 eetlepel gesneden ui apart. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees ook in piepkleine blokjes. Was de courgette, verwijder het harde uiteinde en snijd de courgette overlangs in plakken, repen en vervolgens ook piepkleine blokjes van 0.5 cm. Pel de knoflook en pers deze uit.
  2. Stop de kippendijen in een pan, voeg genoeg water toe tot ze onder staan en breng aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Verwarm nu ook vast de grill van je oven voor.
  4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een pan en bak de groenten, met het kaneelstokje, aan gedurende 3-4 minuten. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en zet apart. Laat de Al’Fez Moroccan Spiced couscous 5 minuten wellen, in 300 ml gekookt water.  Overgiet daarna met een scheutje olie en roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous op een grote schaal met de gebakken groenten er bovenop.
  5. Schep de gekookte kippendij filets uit het water en plaats op een bord. Trek met twee vorken de kippendijen filets uit elkaar. Dit is letterlijk de ‘Pulled Chicken‘ maken. Het kookvocht heb je niet meer benodigd, dus giet de pan af. Vervolgens giet je de Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Sauce in het pannetje en breng aan de kook. Voeg de pulled chicken toe, roer goed om en verwarm het geheel gedurende 5 minuten op middelmatig vuur.
  6. Was de tomaten, snijd door, verwijder de zaadjes en snijd in parten. Stop in een kommetje, met de overgebleven eetlepel gesneden rode ui, wat verse koriander en breng op smaak met olie, peper & zout.
  7. Grill de Al’Fez Tear & Share Flatbreads in de voorverwarmde oven, volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de Al’Fez Natural Tahini in een klein kommetje.
  8. Serveer de Marokkaanse couscous met pulled chicken, de tomatensalade en hierbij ook de flatbreads en tahini. Bestek is geen vereiste overigens, maar lekker oppakken en dippen met je platbrood!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Al’Fez. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago