Deze Linzenkoekjes (dahl) zijn in Sri Lanka pure streetfood. En in Nederland een heerlijk gerecht voor de Meatless Monday! Ik serveerde ze in een wrap met frisse salade, yoghurtdip en zoete tomaatjes. Een lekker zomers gerecht!
Tijdens een reis door Sri Lanka at ik regelmatig deze linzenkoekjes, daar ‘dhal’ genoemd. Aan de kant van de weg staan vitrines vol met deze koekjes en samosa’s in alle soorten en maten. Ideaal als hartig, vegetarisch tussendoortje! Hou er bij het bereiden van dit gerecht rekening mee dat de linzenkoekjes voor het bakken een uurtje de koelkast in moeten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Ook lekker: deze gele curry met mungbonen en jackfruit.
De lekkerste linzenkoekjes heb ik toch wel gegeten tijdens een treinrit van Nanoya richting Ella. Eén van de mooiste treinritten ter wereld. Tijdens de rit baanden verkopers zich een weg door de drukke coupes met grote manden vol dhal koekjes en andere lekkernijen. Gewikkeld in een oude krant en nog knapperig en warm gingen er bij mij echt wel een aantal naar binnen 😉 Hoog tijd om deze dhal koekjes ook eens uit mijn eigen keuken te toveren!
Ik heb nogal wat food-inspiratie op gedaan in Sri Lanka, nieuwsgierig naar? Eerder maakte ik deze vegetarische groentestoof met okra, maar ook homemade roti met kokos sambalen koththu roti. Waan je bij het eten hiervan lekker even op dit mooie tropische eiland!
PrintVoor de linzen (dhal) koekjes:
Voor de wrap:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
"Anything from the trolley?" " Two pumpkin pasties please.". Fans van de Harry Potter boeken…
Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
View Comments
Oh wat heerlijk. Ik ben helemaal gek op de Indiase keuken en ook op de Sri Lankese, ook al lijken ze enorm op elkaar. Ja, heerlijk lijkt me dit recept!
Leuk om te horen Jaimy!