Print

Linzenkoekjes (dahl) recept

linzenkoekjes (dahl) uit sri lanka recept © Bettyskitchen
Scale

Ingredients

Voor de linzen (dhal) koekjes:

Voor de wrap:

Instructions

  1. Bereid of verwarm de kikkererwten en linzen volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra ze beide gaar zijn mix je het met een staafmixer of in de keukenmachine. Het moet geen saus worden, dus mix het wat grof. Zet apart. 
  2. Snij de sjalotjes, gember, knoflook en rode peper heel fijn. Verwarm 1 el. kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes hierin glazig en verwarm op het laatst de gember, knoflook en rode peper nog even mee. 
  3. Schep de sjalotjes door het mengsel van kikkererwten en linzen. Voeg flink wat zout en peper toe (naar eigen smaak). Verdeel het mengsel in 7-8 stukken en kneed hier koekjes van. Leg ze op een bord, laat het goed afkoelen en plaats afgedekt voor ongeveer een uur in de koelkast. Hier worden ze steviger van. 
  4. Na het uur verwarm je de overige kokosolie in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten knapperig en lichtbruin. Leg ze op een stukje keukenpapier en laat weer wat afkoelen. 
  5. Besmeer de wraps met de tzatziki en verdeel de veldsla en tomaatjes eroverheen. Leg de linzen koekjes erop en rol de wrap dicht. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda