Dit recept voor linzen stoofschotel met garam masala kruiden hebben wij afgelopen winter meerdere malen gegeten. Mijn kids zijn er dol op want het is lekker beetgaar en niet te kruidig van smaak. Maar het is een mooi fusion gerecht van Hollandse aardappels met boerenkool en een kruidige Indiase linzencurry.
Wist je dat er in de Indiase keuken veel gerechten vegetarisch zijn? Dit komt omdat het grootste deel van de bevolking Hindoe is en uit geloofsoverwegingen geen dieren opeten. Dat is ook de reden dat je zo veel Indiase recepten met groenten, linzen en andere peulvruchten in de hoofdrol kunt vinden. Omdat de linzen in de aanbieding waren, had ik er veel van meegenomen en besloot daar deze Indiase linzen stoofschotel met zoete aardappel, boerenkool en Garam masala kruiden mee te maken. Een hartverwarmend gerecht dat je simpelweg met naan (Indiaas platbrood) opschept en opeet. Okee niet echt traditioneel Indiaas maar wel ontzettend lekker en kruidig!
Deze linzen stoofschotel met garam masala is vegan, glutenvrij en rijk aan vezels. Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Probeer daarom zeker ook nog een van onze andere Indiase vegetarische recepten om van te smullen!
Lekker opwarmen na een frisse (winter)dag doe je met deze vegan linzen stoofschotel met garam masala kruiden. De linzen bevatten lekker veel eiwitten en met gezonde vezels uit boerenkool en zoete aaardappel maak je een gezonde maaltijd om van te smullen. Lekker met naan en bijvoorbeeld chutney.
Voor erbij:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan linzen stoofschotel met garam masala wilt gaan maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…