Dit recept voor linzen stoofschotel met garam masala kruiden hebben wij afgelopen winter meerdere malen gegeten. Mijn kids zijn er dol op want het is lekker beetgaar en niet te kruidig van smaak. Maar het is een mooi fusion gerecht van Hollandse aardappels met boerenkool en een kruidige Indiase linzencurry.

Indiase Linzen stoofschotel met zoete aardappel en boerenkool

Wist je dat er in de Indiase keuken veel gerechten vegetarisch zijn? Dit komt omdat het grootste deel van de bevolking Hindoe is en uit geloofsoverwegingen geen dieren opeten. Dat is ook de reden dat je zo veel Indiase recepten met groenten, linzen en andere peulvruchten in de hoofdrol kunt vinden. Omdat de linzen in de aanbieding waren, had ik er veel van meegenomen en besloot daar deze Indiase linzen stoofschotel met zoete aardappel, boerenkool en Garam masala kruiden mee te maken. Een hartverwarmend gerecht dat je simpelweg met naan (Indiaas platbrood) opschept en opeet. Okee niet echt traditioneel Indiaas maar wel ontzettend lekker en kruidig!

Nog meer Indiase vegetarische recepten om van te smullen!

Deze linzen stoofschotel met garam masala is vegan, glutenvrij en rijk aan vezels. Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Probeer daarom zeker ook nog een van onze andere Indiase vegetarische recepten om van te smullen!


Print

Recept: Vegan Linzen Stoofschotel met garam masala

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker opwarmen na een frisse (winter)dag doe je met deze vegan linzen stoofschotel met garam masala kruiden. De linzen bevatten lekker veel eiwitten en met gezonde vezels uit boerenkool en zoete aaardappel maak je een gezonde maaltijd om van te smullen. Lekker met naan en bijvoorbeeld chutney.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: stoven
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • duimpje gember
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 2 zoete aardappels (ca 300 gram)
  • 200 gram champignons
  • 1 el. Garam masala kruiden
  • 1 tl. gemalen kurkuma
  • 1 (kruiden)bouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 200 gram boerenkool, grof gesneden
  • 400 gram beetgare linzen (uit blik, pot of stazak)
  • plantaardige olie, voor het bakken
  • peper & zout

Voor erbij:

Instructions

  1. Als eerste ga je alle groenten voorsnijden voor dit gerecht. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Schil de gember en hak fijn. Snijd de prei in de lengte door en spoel goed uit onder de kraan. Snijd daarna de prei in halve ringen. Schrap de wortels en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappels en snijd in blokken van 2 x 2 cm. Boen de champignons schoon en snijd in parten of plakjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en bak de ui glazig in 2 minuten. Voeg de knoflook, gember, prei en wortel toe en bak mee gedurende 3 minuten. Voeg daarna de zoete aardappel,  champignons, garam masala, kurkuma en verkruimeld bouillonblokje toe en bak ook mee gedurende 2 minuten.
  3. Schenk de inhoud van het blik tomaten erbij en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Laat met de deksel op de pan gedurende 20 minuten sudderen.
  4. Check het waterpeil en of de pan niet droog staat – voeg anders dus half kopje water toe- en plaats de boerenkool bovenop. Schep een aantal keren om tot deze wat slinkt en plaats daarna de deksel weer op de pan. Laat nog een extra 20 minuten stoven.
  5. Breng de linzen stoofschotel op smaak met zout en peper en serveer direct met naan en chutney.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan linzen stoofschotel met garam masala wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago