Kokosrijst met sperziebonen, paprika, tauge en cashewnoten

Vandaag heb ik een heerlijke gezonde en makkelijke maaltijd voor jullie: kokosrijst met sperziebonen, paprika, tauge en cashewnoten. Een heerlijke vegetarische maaltijd!

Basmati rijst is een heerlijk geurende rijst, maar door deze te koken in kokosmelk krijg je een hele zachte en zoete rijst. Wok hier vervolgens je favoriete groente bij en breng op smaak met zout, peper en sambal. Een kind kan de was doen, maar zo heb je wel een vegetarische rijstschotel die wat anders als anders is.

En mocht je er echt een stukjes vlees of kip bij dit kokosrijst recept missen, dan sta je uiteraard vrij om dit zelf toe te voegen hoor. De vegetarische slager heeft tegenwoordig ook hele lekkere vegetarische Kipstuckjes. Deze vind je in het vriesvak van de grotere supermarkten en is ook een heerlijke aanvulling op je vegetarische maaltijd!

Print

Recept: Kokosrijst met sperziebonen, paprika, tauge en cashewnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 3-4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Aziatische Keuken

Ingredients

  • 400 gram basmati rijst,
  • 400 ml kokosmelk,
  • 250 ml water,
  • 500 gram sperziebonen,
  • 1 grote ui,
  • 2 grote knoflooktenen,
  • 1 rode paprika,
  • 200 gram tauge,
  • 1 zakje gezouten cashewnoten,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie,
  • optioneel: 1/2 eetlepel sambal.

Instructions

 

  1. Vul een kookpan met de rijst en de kokosmelk en water en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook en verlaag daarna direct het vuur  zodat de rijst gedurende 10 minuten kan gaarstomen in de kokosmelk. (Deze rijst hoef je dus niet af te gieten.) Zet daarna het vuur uit en laat uitstomen met de deksel op de pan.
  2. Snijd de uiteinde van de sperziebonen en halveer de lange bonen. Breng daarna gedurende 10 minuten aan de kook in een ruime pan met water en een beetje zout. Pel ondertussen de ui, snijd door de helft en vervolgens in ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verwarm een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook en ui gedurende 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak me gedurende 2 minuten. Giet de sperziebonen na de kooktijd af en voeg toe aan de wok of koekenpan. Na 2 minuten meebakken voeg je de tauge en eventueel een halve eetlepel sambal toe en draai het vuur uit. Wok de tauge mee gedurende 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de kokosrijst voor het opdienen even door met een vork. Serveer vervolgens met de gewokte groente en verdeel hier de cashewnoten overheen.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago