Vandaag heb ik een heerlijke gezonde en makkelijke maaltijd voor jullie: kokosrijst met sperziebonen, paprika, tauge en cashewnoten. Een heerlijke vegetarische maaltijd!
Basmati rijst is een heerlijk geurende rijst, maar door deze te koken in kokosmelk krijg je een hele zachte en zoete rijst. Wok hier vervolgens je favoriete groente bij en breng op smaak met zout, peper en sambal. Een kind kan de was doen, maar zo heb je wel een vegetarische rijstschotel die wat anders als anders is.
En mocht je er echt een stukjes vlees of kip bij dit kokosrijst recept missen, dan sta je uiteraard vrij om dit zelf toe te voegen hoor. De vegetarische slager heeft tegenwoordig ook hele lekkere vegetarische Kipstuckjes. Deze vind je in het vriesvak van de grotere supermarkten en is ook een heerlijke aanvulling op je vegetarische maaltijd!
Print
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Lekker! Dit ga ik vanavond maken. Voor hoeveel personen is dit recept?
Hi Maurits,
het recept is voor 3-4 personen.
Succes en eet smakelijk alvast!
Klinkt eenvoudig maar mooi te maken als ik alleen thuis ben.
Daarbij het zal best smaken als de foto van Betty erbij zie.
Absoluut verrukkelijk, snel gemaakt en vegan bovendien.
Echt super lekker!