Print

Recept: Kokosrijst met sperziebonen, paprika, tauge en cashewnoten

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Aziatische Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram basmati rijst,
  • 400 ml kokosmelk,
  • 250 ml water,
  • 500 gram sperziebonen,
  • 1 grote ui,
  • 2 grote knoflooktenen,
  • 1 rode paprika,
  • 200 gram tauge,
  • 1 zakje gezouten cashewnoten,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie,
  • optioneel: 1/2 eetlepel sambal.

Instructions

 

  1. Vul een kookpan met de rijst en de kokosmelk en water en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook en verlaag daarna direct het vuur  zodat de rijst gedurende 10 minuten kan gaarstomen in de kokosmelk. (Deze rijst hoef je dus niet af te gieten.) Zet daarna het vuur uit en laat uitstomen met de deksel op de pan.
  2. Snijd de uiteinde van de sperziebonen en halveer de lange bonen. Breng daarna gedurende 10 minuten aan de kook in een ruime pan met water en een beetje zout. Pel ondertussen de ui, snijd door de helft en vervolgens in ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verwarm een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook en ui gedurende 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak me gedurende 2 minuten. Giet de sperziebonen na de kooktijd af en voeg toe aan de wok of koekenpan. Na 2 minuten meebakken voeg je de tauge en eventueel een halve eetlepel sambal toe en draai het vuur uit. Wok de tauge mee gedurende 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de kokosrijst voor het opdienen even door met een vork. Serveer vervolgens met de gewokte groente en verdeel hier de cashewnoten overheen.