Travel

Reisblog West USA – dag 18: Los Angeles

Welkom in Sunny California! De komende dagen verblijven wij in Los Angeles, en vandaag staat een bezoek aan Hollywood op het programma. Uiteraard gaan wij kijken hoe de sterren wonen, en ontmoeten we er ook nog een paar. Lees mee:

101 Coffee Shop / Diner

Slechts een paar minuten gelegen van ons Air BnB appartement in de Hollywood Hills vind je deze leuke diner. De 101 Coffee Shop is gelegen in het BestWestern Hotel Hollywood Hills, maar ook als niet-gast van het hotel kun je hier gewoon komen eten. Het is een knusse diner waar je, geheel in Amerikaanse stijl, aan de bar kunt ontbijten met bijvoorbeeld een kop koffie, scrambled eggs, bagels of pancakes. Maar men serveert hier ook broodjes, salades, milkshakes en American Pie’s.  Voor ons een prima stek om te ontbijten en tevens een pickup spot voor de Star Line tourbus.

Starline Tours in Los Angeles

Vandaag gaan wij namelijk typische de toerist uithangen in Los Angeles. Starline Tours organiseert al ruim 40 jaar sightseeing tours in Los Angeles, en de witte busjes zie je dan ook door heel Hollywood heen rijden. Zo zijn er ‘ Hop on Hop Off’  tours lang plekken als Rodeo Drive en Beverly Hills te boeken maar ook een tour langs de huizen van de sterren waar je meteen kunt je zien waar de grootheden gaan stappen, of waar je juist diverse ‘movie sets’ in de stad kun gaan bezoeken. Wij worden dus bij de 101 Coffee Shop opgepikt en naar het hoofdkantoor gebracht. Zodra je bent ingecheckt, krijg je alle tickets voor je tours mee en ga je je tourbus en gids opzoeken. Onze eerste stop is de Hollywood Walk of Fame.

Hollywood Walk of Fame

Gelukkig is het pas 08.30 uur op zaterdag morgen, dus er zijn gelukkig nog niet veel mensen op de Hollywood Walk of Fame te vinden. Eigenlijk helemaal nog niet in de stad, maar dat komt omdat bijna heel Los Angeles nog op 1 oor ligt. Iets met te laat wezen doorzakken op vrijdag avond, verteld onze gids Danny Ray. We krijgen dus wat prive tijd om de Hollywood Walk of Fame te gaan bezoeken en het Graumans Chinese Theatre. Je zult er meerder ‘lookalikes’ van de sterren vinden, die tegen een kleine fooi graag met je op de foto gaan. Ontzettend leuk want sommigen lijken echt sprekend!

Mocht je trouwens de hele Hollywood Walk of Fame willen aflopen, trek dan je wandelschoenen aan. De walk gaat namelijk over weerszijden van de straten: Hollywood Boulevard en Vine Street. En ben je op zoek naar een specifieke ster, gebruik dan de zoekmachine op de website om het exacte adres te achterhalen.

Movie Stars’  Homes Tour

Daarna stappen wij weer terug de tourbus in en neemt onze gids ons mee Beverly Hills in! Uiteraard worden er onderweg nog een aantal leuke feitjes en hotspots aangewezen, en dan mogen wij ons daarna gaan vergapen aan de kasten van huizen waar de sterren in wonen. Met een beetje geluk zie je zelfs een bekend persoon die toevallig net zijn huis verlaat. Helaas mag je onderweg de bus niet uit, maar dat neemt niet weg, er is genoeg te zien. Zo zien wij onder andere het huis van Dolly Parton, Selena Gomez, Taylor Swift en Bruno Mars. We rijden langs het huis waar Michael Jackson dood is aangetroffen en ik heb net genoeg tijd om de ingang van Quinton Tarantino’s huis op de foto te zetten (zie hierboven). Uiteindelijk keren we weer terug naar de opstapplaats van de tour en begeven ons op eigen houtje naar Madamme Tussauds!

Madamme Tussauds Hollywood

Als je dan toch in Hollywood bent, moet je uiteraard ook naar Madamme Tussauds!  Dit wassenbeelden museum is inmiddels een begrip, maar ook de uitgelezen mogelijkheid om met de sterren op de foto te kunnen gaan. Sommige beelden zijn zo goed nagemaakt dat je echt even staat te kijken. En in tegenstelling tot andere wassenbeelden musea mag je hier gewoon de beelden aanraken. Zolang je maar niet aan het haar gaat zitten. Dus houd ik gerust de hand vast van mijn BFF Audrey Hepburn.. kan ik mijn ogen, en handen, niet van Daniel Craig afhouden… Parkeer ik mij gerust tegen de borst van Robert Pattinson voor een selfie… en hebben Mr. Spielberg en ik een knus onderonsje over zijn nieuwste films die uit gaan komen. Zo heb ik een hoop nieuwe vrienden gemaakt in 1 middag.

Na afloop brengt Starline Tours ons weer netjes terug naar de 101 Coffee Shop en kunnen wij meteen aanschuiven voor een late lunch hier. En daarna gauw weer terug naar het appartement, want we krijgen bezoek!

Cinespia @ Hollywood Cemetary

Deze avond hebben wij afgesproken met Ellen van In My Red Kitchen. Ellen is een Nederlandse Foodblogger die een jaar geleden is verhuisd naar Los Angeles. Als je op zoek bent naar echte Amerikaanse recepten, dan ben je bij haar aan het juiste adres. Ellen en haar man Paulus nemen ons mee voor een echt avondje met de ‘ locals’ namelijk naar de openlucht bioscoop van Cinespia.

Op zaterdag avond staat Los Angeles in de rij voor een plekje op het Hollywood Cemetary. Onder de naakte sterrenhemel draait een DJ vrolijke liedjes en brengt iederen eigen etenwaren mee. Tegen zonsondergang zit je dus lekker smikkelend en smullen op je kleedje of stoel en zodra de nacht valt kijk je een echte arthouse film op de zijkant van een van de gebouwen. Vanavond kijken wij naar de klassieker Rosemary’s Baby!

Na afloop dans je nog even vrolijk door op de beats van de DJ en kun je zelfs een foto laten maken op een set, die speciaal is ingericht naar de film van die avond. Echt een unieke happening, en mocht je een zaterdagavond in Los Angeles doorbrengen, probeer dan zeker een kaartje voor een voorstelling te bemachtigen.

Daarna rijden wij weer terug naar ons Air BnB appartement in de Hollywood Hills en duiken vol nieuwe indrukken in ons bed. Gelukkig hebben wij nog 2 volle dagen in Los Angeles en krijg ik alleen maar meer zin om de rest te gaan ontdekken! Weltrusten!

ps. Ben je nog geen gebruiker van AirBnB, registreer je dan via de volgende link, en je ontvangt direct travel tegoed voor een eerste boeking, in een willekeurige stad, via AirBnB. Altijd mooi meegenomen!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi Betty,

    Heerlijk weer om je reisverslagen en je gerechten te lezen en je gerechten te maken.

    Ps heb me aangemeld bij AirBnB, bedankt voor de tip!

    Met vriendelijke groeten
    Anne

  • Wat een leuk blogartikel. Die tip van de openlucht bioscoop ga ik onthouden. Echt leuk!

    • HI, Dat was echt een topavond in Los Angeles. Zeker op je to-do zetten. Hele fijne reis!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago