Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.
Dit is HET recept voor een klassieke cheesecake maken! En het is precies wat je nodig hebt tijdens deze ‘Blue Monday’!! Naar het schijnt is dit de meest deprimerende dag van het jaar! Waarom? Het heeft vaak te maken met goede voornemens die maar niet blijken te lukken rond de 3 en vierde week van januari. En het winterse weer wil ook niet echt positief op het humeur werken.
Dus deel ik vandaag het recept voor deze klassieke cheesecake om iedereen, inclusief mijzelf, even flink op te beuren. Die goede voornemens zijn vandaag even overboord en we gaan lekker genieten van een kopje thee of koffie met een puntje (of twee) van deze klassieke cheesecake. Enjoy!
Er bestaan inmiddels al heel veel soorten en variaties op cheesecake! Maar een goede basic, standaard en klassieke cheesecake, wordt alleen op smaak gebracht met een beetje vanille en citroen en hoort geserveerd te worden op een bodem van Bastogne koekjes. Punt. Begin als beginner met dit recept voor de beste klassieke cheesecake en bouw daarna ook uit naar andere soorten en varianten cheesecake recepten.
Op deze site vind je bijvoorbeeld de recepten voor een bramen cheesecake, maar ook cheesecake ijs met aardbeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mini-cheesecake met frambozen hartjes? En speciaal voor de feestdagen kun je ook een no-bake Halloween Cheesecake maken of deze Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten.
Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ohhh, cheesecake die moet ik snel weer eens maken!
Cheesecake is heerlijk en ook machtig door zoveel roomkaas. Ik had er wel 100 gram minder suiker in gedaan en hij was meer dan zoet genoeg. Echt goed afkoelen is niet gelukt omdat niet iedereen daarop kon wachten. ;-)
Gr. Marleen
Hahaha geweldig om te horen!
En bedankt voor de minder suiker tip!
Het is altijd de vraag of het werkt, maar prima dus! :-)
Ik heb het net gemaakt voor een feestje en het ruikt enorm lekker. Ik heb stiekem ook al geproeft en smaakt goed!
Dat is leuk om te horen! Ik wens je vast veel plezier met het opsmikkelen ervan!
Heerlijk!! Cheesecake is mn lievelingstaart
Hallo Betty, welke roomkaas is het lekkerste om te gebruiken?
Ik gebruik over het algemeen Philadelphia roomkaas want die is al lekker stevig van zichzelf. Tenzij er in het recept iets van Monchou vermeld staat.
Is er ook iets van vervanging van suiker in de cheesecake ivm diabetes?Ik probeer dingen uit zonder suiker en ik ben dol op cheescake.Hoop op lekkere reacties
Hi Gre, snap ik helemaal maar alternatieven zullen niet helemaal op cheesecake lijken.
Kijk eens even in dit lijstje, je kunt taarten namelijk heel goed zoeten met fruit en bijvoorbeeld suikervrije yoghurt: https://bettyskitchen.nl/zomerse-taart-met-fruit-recepten/