Wie houdt er nou niet van hamburgers?! En eerlijk is eerlijk: homemade is altijd beter als fastfood. Ik laat je daarom ook zien hoe je het klassieke broodje hamburger bouwt. Uiteraard met tomaat, gebakken uien en augurk. Maar ook wat de beste manier is om cheeseburger te bakken.
Burgers zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Vandaag de dag worden burgers niet meer alleen van vlees gemaakt, maar ook van o.a. groenten, sojabonen en tarwe. Dus maak gerust dit klassieke broodje hamburger met echt vlees of een vleesvervanger. Wat jij wilt. Onderstaande combinatie is hoe dan ook verrukkelijk en de meeste simpele manier om je burgers te bouwen.
Maar het stapelen en opbouwen van het klassieke broodje hamburger is een vak apart. En dit is in ieder geval de manier die ik het prettigst vind en ik zal je meteen vertellen waarom. Er zijn nogal wat opvatting over het toevoegen van sla aan je klassieke broodje hamburger. Maar buiten het feit dat deze bladgroente extra gezonde vitamientjes bevat, is dit ook de ideale scheiding tussen je broodje , hamburger en tomaat. De sla voorkomt namelijk dat je brood helemaal zompig wordt van de (vlees)sappen en vervolgens dus in je handen uit elkaar valt.
Daarnaast is natuurlijk de grote hamvraag: ga je voor een hamburger of cheeseburger? In geval van het laatste wil ik je aanraden om je plak kaas al IN de pan toe te voegen. Bak hiervoor de hamburger helemaal aan. Vervolgens draai je het vuur uit en plaats direct de kaas bovenop de burger. Deze zal door de warmte direct gaan smelten. Stapel daarna je klassieke broodje hamburger zoals hieronder beschreven en plaats de burger inclusief kaas.
Check ook deze Hamburger met feta en spinazie of ga voor deze heerlijk dikke hamburgers in tomatensaus? Liever lekker vega op het burgermenu? Dan ga je voor deze spliterwtenburgers of Pompoenburgers. Enjoy!
Hoe eet je het klassieke broodje hamburger als een baas? Zie hier en je zult nooit meer knoeien!
Hoe maak je het klassieke broodje hamburger klaar? Met deze tips wordt je een burger pro.
Extra:
Eet smakelijk!!
De toppings maken je klassieke broodje hamburger en zorgen ervoor dat je naar hartelust kunt variëren qua smaken. De klassiekers zijn natuurlijk ketchup of barbecuesaus, tomaat, ui en pickles. Maar probeer ook eens avocado, brie of camembert en uitgebakken baconstrips. Of ga voor vijgen, gehakte hazelnoten en blauwe kaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of het smaakt heerlijk op een broodje hamburger!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit zelf burgers bakken. Met deze handleiding voor het klassieke broodje hamburger maken komt dat helemaal goed!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…