Heb je wel eens ‘orgaanvlees’ gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden en organen van een dier, zoals hersenen, tong, hart, lever en nieren. De kids zijn immers dol op leverworst op brood, maar deze mama geniet meer van bijvoorbeeld gebakken kippenlevertjes met pasta en een scheutje wijn.
Dit is echt zo’n gerecht dat ik als kind regelmatig at. Mijn moeder kwam thuis met een zakje kippenlevertjes van de slager en stond deze zachtjes te bakken in een pan met gesmoorde uien en meer. De aanbaksels worden losgeroerd met bijvoorbeeld bouillon (of wijn!) en een scheutje slagroom. En worden daarna het liefste geserveerd met lekkere dikke platte pasta zoals pappardelle. Een en al herinneringen voor mij, maar een absolute aanrader mocht je ooit eens kippenlevertjes voor het eerst willen proberen en proeven.
En als je dan dit recept voor kippenlevertjes met pasta wilt gaan maken, dan hoef je er niet eens voor naar de slager. Inmiddels vind je in diverse supermarkten de kippenlevertjes in de koelschappen. Belangrijk is om de kippenlevertjes altijd nog even schoon te maken en af te spoelen.
Er zijn natuurlijk verschillende soorten pasta geschikt om te serveren met een vlezige saus. De brede lint pappardelle is een goede keuze voor deze kippenlevertjes met pasta. Maar je vind op deze website nog veel meer lekkere recepten met pasta en vlees terug. Maak bijvoorbeeld ook eens:
Voor erbij:
Eet smakelijk!
Je kunt de geroosterde courgettes in dit recept ook vervangen door andere geroosterde groenten naar keuze. Maar een mooie salade voor erbij kan natuurlijk ook.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gebakken kippenlevertjes met pasta pappardelle!
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…