Heb je wel eens ‘orgaanvlees’ gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden en organen van een dier, zoals hersenen, tong, hart, lever en nieren. De kids zijn immers dol op leverworst op brood, maar deze mama geniet meer van bijvoorbeeld gebakken kippenlevertjes met pasta en een scheutje wijn.

Zelf kippenlevertjes met pasta maken

Dit is echt zo’n gerecht dat ik als kind regelmatig at. Mijn moeder kwam thuis met een zakje kippenlevertjes van de slager en stond deze zachtjes te bakken in een pan met gesmoorde uien en meer. De aanbaksels worden losgeroerd met bijvoorbeeld bouillon (of wijn!) en een scheutje slagroom. En worden daarna het liefste geserveerd met lekkere dikke platte pasta zoals pappardelle. Een en al herinneringen voor mij, maar een absolute aanrader mocht je ooit eens kippenlevertjes voor het eerst willen proberen en proeven.


Kippenlevertjes schoonmaken

En als je dan dit recept voor kippenlevertjes met pasta wilt gaan maken, dan hoef je er niet eens voor naar de slager. Inmiddels vind je in diverse supermarkten de kippenlevertjes in de koelschappen. Belangrijk is om de kippenlevertjes altijd nog even schoon te maken en af te spoelen.

  1. Verwijder ongewenste delen: Snijd eventuele vliesjes, witte peesjes of lelijke plekken weg zodat je schone roodbruine stukken kippenlever hebt.
  2. Los snijden: Snijd de leverkwabben los van elkaar en snijd eventueel grote kwabben zelfs door de helft, zodat alles een beetje gelijke grootte heeft en tegelijkertijd klaar is.
  3. Afspoelen: Spoel de kippenlevertjes altijd grondig af onder koud stromend water. Ik gebruik hier een vergiet of bolzeef voor.
  4. Drogen: Dep vervolgens de kippenlevertjes zachtjes rondom droog met keukenpapier. Daarna zijn ze klaar voor gebruik.

Nog meer lekkere recepten met pasta en vlees

Er zijn natuurlijk verschillende soorten pasta geschikt om te serveren met een vlezige saus. De brede lint pappardelle is een goede keuze voor deze kippenlevertjes met pasta. Maar je vind op deze website nog veel meer lekkere recepten met pasta en vlees terug. Maak bijvoorbeeld ook eens:


Print

Kippenlevertjes met pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

  • 2 rode uien (ca  gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram schoongemaakte kippenlevertjes
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml. witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
  • 150 ml. slagroom (of kookroom)
  • 300 gram verse pappardelle pasta
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ citroen, uitgeperst

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de courgettes schoon en verwijder de steel. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd elke reep in 4-5 stukken. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper & zout en Italiaanse kruiden en plaats voor 30 minuten in de oven om de garen. Na het bakken besprenkel je de warme courgette met het citroensap en laat een beetje afkoelen of tot kamertemperatuur.
  2. Pel de ui en snijd in halve maantjes. Verhit de olijfolie en een braadpan en bak de uien hierin aan. Verlaag het vuur naar middelmatig en laat de uien 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes smoren.
  3. Ondertussen pel je de knoflook en snijd in zeer dunne plakjes. Was de tomaat en snijd in stukjes. Voeg knoflook en tomaten toe aan de pan, roer goed door, plaats weer de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes mee bakken.
  4. Spoel de kippenlevertjes schoon onder de koude kraan en dep goed droog met keukenpapier.
  5. Verhoog het vuur naar middelhoog en voeg de kippenlevertjes toe aan de pan. Bak deze al scheppende om gedurende 5 minuten.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij heeft deze slechts 4 minuten benodigd. Giet af en en spoel koud na. Laat uitlekken.
  7. Verkruimel het bouillonblokje boven de braadpan en schenk de wijn erbij. Roer goed door om op te lossen. Dan gaat dan nog de slagroom erbij en laat je het geheel 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot een saus.
  8. Tot slot roer je de gekookte pasta door de saus en laat 1 minuut staan. Deze tijd kun je gebruiken om het citroensap over de courgettes heen te sprenkelen. Serveer de kippenlevertjes met pasta direct en geef er de geroosterde courgette bij als groente bijgerecht.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de geroosterde courgettes in dit recept ook vervangen door andere geroosterde groenten naar keuze. Maar een mooie salade voor erbij kan natuurlijk ook.


Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gebakken kippenlevertjes met pasta pappardelle!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

10 uur ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago