Pizza Recepten

Kerstboom pizza met spinazie en kaas

Tijdens deze feestdagen is het natuurlijk heel leuk om je borrelhappen ook in Kerst thema te serveren. En met deze Kerstboom pizza met spinazie en kaas kan heel het gezelschap genieten van een stukje bij de borrel.

Zelf een Kerstboom Pizza maken

De basis voor deze kerstboom pizza is natuurlijk pizzadeeg! Maak het jezelf vooral gemakkelijk en koop een kant-en-klare rol uit het koelschap van de supermarkt. Even op maat snijden, beleggen, en afbakken in de oven. Deze kerstboom pizza ziet er niet alleen fantastisch uit op de kersttafel, maar hij is vegetarisch en je kunt lekker variëren met diverse soorten pizzadeeg. Van volkoren tot spelt deeg. Dit is echt een ideale borrelhap of om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Check hier nog meer voorgerechten en borrelhapjes voor kerst!

Hebben jouw kids binnenkort een kerstdiner op school? Deze kerstboom pizza is natuurlijk geweldig om te delen met de hele klas! Check hier nog een 7x inspiratie voor kersthapjes voor het kerstdiner op school.

Nog meer pizza borrelhapjes

Naast deze kerstboom pizza met spinazie en kaas heb ik natuurlijk nog meer pizza borrelhapjes voor jullie in petto. Afgelopen zomer werden jullie massaal verliefd op de Pizza rolls met kaas & ham, maar ook deze pizza rolls met mozzarella & parmaham. Deze kleine rondjes zijn natuurlijk ook ideaal om te serveren tijdens de kerstborrel. En wat dacht je van deze trio van (glutenvrije) mini pizza’s voor kerst? Uiteraard ook gewoon te maken met het standaard pizzadeeg recept.

Print

Recept: Kerstboom pizza met spinazie en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een leuke vegetarische kerstboom borrelhapje voor Kerst. Deze Kerstboom pizza wordt gemaakt met pizzadeeg, spinazie en twee soorten kaas.

  • Author: Aangepast van Itsalwaysautumn.com
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram diepvries spinazieblokjes,
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst,
  • peper & zout,
  • 1 theelepel (smoked) paprikapoeder,
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden,
  • 150 gram roomkaas,
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg, rechthoek,
  • 100 gram geraspte cheddar kaas,
  • 1 ei, geklutst.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Als eerste ga je aan de slag met de vulling: Bak de spinazie blokjes in een koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Voeg tijdens het bakken de uitgeperste knoflook toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Zodra alles goed verwarmd is laat je de spinazie goed afkoelen en uitlekken in een bolzeef. Je wilt dat deze zo ‘droog’ mogelijk wordt.
  3. Ondertussen rol je het pizzadeeg af en plaats vlak op het aanrecht en leg de lap in de lengte voor je uit. Snijd met een mes twee rechthoeken uit de plak om de boomstam te maken. Snijd vervolgens twee driehoeken uit, vanaf boven, om een kerstboom te vormen. Je hebt nu een complete voorgesneden kerstboom, dat straks de bovenkant van de kerstboom pizza zal vormen.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Van de driehoeken en rechthoeken vorm je vervolgens een exacte tweede kerstboom op de bakplaat. Ga er eventueel kort met een deegroller overheen om de stukken aan elkaar vast te maken.
  5. Draai de roomkaas, samen met de spinazie helemaal smeuïg in de keukenmixer. Spatel dit vervolgens over het kerstboom pizza deeg dat uit ‘gebroken’ stukken bestaat. Bestrooi vervolgens met de cheddar kaas.
  6. Pak vervolgens het bakpapier met de ‘hele’ kerstboom pizza en keer deze om bovenop de besmeerde pizza. Pel voorzichtig het bakpapier er vervolgens af.
  7. Kerf de zijkanten in met een stevig koksmes. Pak vervolgens elke tak bij het uiteinde, rek een klein (!) beetje uit en draai exact 2 keer om. Bij de bovenste twee takken zul je wellicht niet meer als 1 keer kunnen ronddraaien.
  8. Bestrijk de bovenkant van de kerstboom pizza met het ei. Eventueel haal je de bakkwast ook nog even door de kom van de keukenmixer en smeer achtergebleven spinazie-kaasmengsel ook over de bovenkant van de pizza.
  9. Eventueel kun je nog een extra snufje paprikapoeder aanbrengen die bijvoorbeeld een guirlande kan voorstellen. En top je het geheel nog af met een klein beetje extra geraspte cheddar.
  10. Bak de Kerstboom pizza met spinazie en kaas gedurende 20-25 minuten af in de oven. Serveer direct.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Jazeker, leftovers kun je ook een dag later altijd nog opeten. Al zijn ze vers gebakken wel het allerlekjerst! Goed laten afkoelen en in folie in de koelkast bewaren. De volgende dag kun je ze in 10-15 minuten weer even oppiepen in de oven

  • Ik heb de Kerstboom dit jaar gemaakt bij de Kerst-brunch. Hij is super gelukt en iedereen vond hem lekker. Het is even fröbelen, maar dan heb je ook wat…..Dankjewel voor t recept 👍

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago