Print

Recept: Kerstboom pizza met spinazie en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een leuke vegetarische kerstboom borrelhapje voor Kerst. Deze Kerstboom pizza wordt gemaakt met pizzadeeg, spinazie en twee soorten kaas.

  • Author: Aangepast van Itsalwaysautumn.com
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram diepvries spinazieblokjes,
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst,
  • peper & zout,
  • 1 theelepel (smoked) paprikapoeder,
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden,
  • 150 gram roomkaas,
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg, rechthoek,
  • 100 gram geraspte cheddar kaas,
  • 1 ei, geklutst.

recept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchenrecept kerstboom pizza met spinazie en kaas © bettys kitchen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Als eerste ga je aan de slag met de vulling: Bak de spinazie blokjes in een koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Voeg tijdens het bakken de uitgeperste knoflook toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Zodra alles goed verwarmd is laat je de spinazie goed afkoelen en uitlekken in een bolzeef. Je wilt dat deze zo ‘droog’ mogelijk wordt.
  3. Ondertussen rol je het pizzadeeg af en plaats vlak op het aanrecht en leg de lap in de lengte voor je uit. Snijd met een mes twee rechthoeken uit de plak om de boomstam te maken. Snijd vervolgens twee driehoeken uit, vanaf boven, om een kerstboom te vormen. Je hebt nu een complete voorgesneden kerstboom, dat straks de bovenkant van de kerstboom pizza zal vormen.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Van de driehoeken en rechthoeken vorm je vervolgens een exacte tweede kerstboom op de bakplaat. Ga er eventueel kort met een deegroller overheen om de stukken aan elkaar vast te maken.
  5. Draai de roomkaas, samen met de spinazie helemaal smeuïg in de keukenmixer. Spatel dit vervolgens over het kerstboom pizza deeg dat uit ‘gebroken’ stukken bestaat. Bestrooi vervolgens met de cheddar kaas.
  6. Pak vervolgens het bakpapier met de ‘hele’ kerstboom pizza en keer deze om bovenop de besmeerde pizza. Pel voorzichtig het bakpapier er vervolgens af. 
  7. Kerf de zijkanten in met een stevig koksmes. Pak vervolgens elke tak bij het uiteinde, rek een klein (!) beetje uit en draai exact 2 keer om. Bij de bovenste twee takken zul je wellicht niet meer als 1 keer kunnen ronddraaien.
  8. Bestrijk de bovenkant van de kerstboom pizza met het ei. Eventueel haal je de bakkwast ook nog even door de kom van de keukenmixer en smeer achtergebleven spinazie-kaasmengsel ook over de bovenkant van de pizza.
  9. Eventueel kun je nog een extra snufje paprikapoeder aanbrengen die bijvoorbeeld een guirlande kan voorstellen. En top je het geheel nog af met een klein beetje extra geraspte cheddar.
  10. Bak de Kerstboom pizza met spinazie en kaas gedurende 20-25 minuten af in de oven. Serveer direct.