Door Eva de VriesBetty heeft mij gevraagd of ik mijn recept voor deze heerlijke vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas met jullie wilde delen en natuurlijke wilde ik dat. Lieve Betty ik wens je een heel fijn verlof en veel liefde voor jullie gezin van 4 straks toe!

Snelle maaltijden voor doordeweeks

Allereerst zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben Eef, dol op koken en fotograferen van alle dingen die ik in de keuken maak. Op mijn foodblog www.eefkooktzo.nl ligt de focus om lekkere en écht makkelijke recepten. Van snelle maaltijden voor doordeweeks tot heerlijke zoete baksels en alles wat daar tussen zit. Zoals deze flammkuchen met spinazie en geitenkaas bijvoorbeeld.

Flammkuchen 2.0

De traditionele Duitse flammkuchen met crème fraîche, ui en spek kennen we inmiddels wel, maar wist je dat je met flammkuchen veel meer kanten op kunt? Wanneer je als basis onderstaande recept voor het deeg aanhoudt, kun je met de topping alle kanten op! Naast onderstaand recept voor flammkuchen met spinazie, check bijvoorbeeld ook dit eerdere recept voor Flammkuchen met pompoen of ga voor een Flammkuchen met champignons. Ideaal om restjes groenten op te maken en lekker om te delen.

Vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Dit keer ging ik voor een vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas. Lekker met pijnboompitjes en een beetje honing. Wist je trouwens dat het deeg voor flammkuchen helemaal niet moeilijk is om te maken? Ik vertel je stap voor stap hoe je het zelf kunt maken, maar je kunt het jezelf natuurlijk ook nog makkelijker maken door te kiezen voor kant en klaar deeg.


Print

Recept: Flammkuchen met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit gerecht komt uit de Elzas streek en kenmerkt zicht door de dunne, krokante brooddeeg bodem. Top de flammkuchen af met bijvoorbeeld gebakken spinazie en geitenkaas en je hebt een overheerlijk borrelhapje of voorgerechtje.

  • Author: Eva de Vries – Eefkooktzo.nl
  • Prep Time: 10 min. + 1 uur wachten
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 2 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale

Voor het flammkuchen deeg:

  • 200 gram bloem
  • 125 ml lauwwarm water
  • ½ zakje gist (ca. 3 gram)
  • peper & zout,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Topping:

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 350 gram spinazie
  • honing
  • peper en zout

Instructions

  1. We starten met het maken van het deeg voor de flammkuchen. Bekijk hier de volledige beschrijving voor het zelf maken van flammkuchen deeg.
  2. Verdeel een beetje olijfolie over de bol deeg en leg hem in een kom. Dek de kom af met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  3. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden (200 graden). Als je een pizzasteen in huis hebt verwarm je deze tegelijkertijd mee.
  4. Verdeel het deeg in 2 stuks. Strooi een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg met een deegroller uit tot een mooie dunne lap. Leg de dunne lap deeg voorzichtig op een bakpapiertje.
  5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel het over het deeg. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Doe hetzelfde met het 2e stuk deeg.
  6. Ondertussen rooster je de pijnboompitjes en schep uit de pan. Bak vervolgens de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes overheen. Druppel er naar smaak nog een beetje honing overheen.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze flammkuchen met spinazie wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Cinnabons uit de slowcooker

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…

2 dagen ago

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…

3 dagen ago

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

5 dagen ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

6 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

1 week ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

1 week ago