Door Eva de Vries – Betty heeft mij gevraagd of ik mijn recept voor deze heerlijke vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas met jullie wilde delen en natuurlijke wilde ik dat. Lieve Betty ik wens je een heel fijn verlof en veel liefde voor jullie gezin van 4 straks toe!
Allereerst zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben Eef, dol op koken en fotograferen van alle dingen die ik in de keuken maak. Op mijn foodblog www.eefkooktzo.nl ligt de focus om lekkere en écht makkelijke recepten. Van snelle maaltijden voor doordeweeks tot heerlijke zoete baksels en alles wat daar tussen zit. Zoals deze flammkuchen met spinazie en geitenkaas bijvoorbeeld.
De traditionele Duitse flammkuchen met crème fraîche, ui en spek kennen we inmiddels wel, maar wist je dat je met flammkuchen veel meer kanten op kunt? Wanneer je als basis onderstaande recept voor het deeg aanhoudt, kun je met de topping alle kanten op! Naast onderstaand recept voor flammkuchen met spinazie, check bijvoorbeeld ook dit eerdere recept voor Flammkuchen met pompoen of ga voor een Flammkuchen met champignons. Ideaal om restjes groenten op te maken en lekker om te delen.
Dit keer ging ik voor een vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas. Lekker met pijnboompitjes en een beetje honing. Wist je trouwens dat het deeg voor flammkuchen helemaal niet moeilijk is om te maken? Ik vertel je stap voor stap hoe je het zelf kunt maken, maar je kunt het jezelf natuurlijk ook nog makkelijker maken door te kiezen voor kant en klaar deeg.
Dit gerecht komt uit de Elzas streek en kenmerkt zicht door de dunne, krokante brooddeeg bodem. Top de flammkuchen af met bijvoorbeeld gebakken spinazie en geitenkaas en je hebt een overheerlijk borrelhapje of voorgerechtje.
Voor het flammkuchen deeg:
Topping:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze flammkuchen met spinazie wilt gaan maken!
Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…
Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…