Nagerechten

Italiaanse Liefde! (met mascarpone, advocaat en boerenjongens)

Met het oog op Valentijnsdag morgen heb ik me toch een heerlijk toetje voor twee! Deze Italiaanse liefde is een heel leuk alternatief voor Tiramisu en zet je echt in een paar minuten in elkaar. Een romig toetje met mascarpone, advocaat en boerenjongens. Dit is er eentje voor de 18+ers dus!

Wat is Italiaanse liefde dessert?

Dit toetje is pure Italiaanse passie en hartstocht bij elke hap! Een heerlijk schaaltje met romige mascarpone opgeklopt met advocaat en boerenjongens. Nee geen Italiaanse boeren jongens, maar rozijnen die ingelegd zijn in brandewijn en specerijen zoals kaneel en kruidnagel. Steek er een paar (verkruimelde) cantuccini koekjes in of een andere Italiaanse biscuits. Of top zelfs af met (geraspte) chocolade of gehakte nootjes. Dit Italiaanse Liefde dessert is in ieder geval een toetje om van te smullen en samen te delen.

Nog meer Italiaanse toetjes of taarten met kaas

In Italie wordt regelmatig kaas als toetje op tafel gezet. Niet zozeer in de vorm van een kaasplankje zoals men in Frankrijk geregeld doet. Maar vaak worden kazen verwerkt tot taarten of zoete desserts zoals deze Italiaanse liefde met mascarpone, advocaat en boerenjongens. Dus neem gerust een kijkje bij deze andere recepten voor Italiaanse toetjes of taarten met kaas:

Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Italiaanse Liefde! (met mascarpone, advocaat en boerenjongens)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een geweldig Italiaanse nagerecht voor twee! Deze Italiaanse Liefde is een romig dessert met mascarpone, advocaat, boerenjongens en knapperige koekjes zoals cantuccini,

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 125 gram mascarpone
  • 4 el. advocaat (60 ml)
  • 4 el. boerenjongens (met sap, 60 ml)
  • 4 cantuccini koekjes
  • opgeklopte slagroom

Extra toppings (optioneel)

  • gehakte amandelen of hazelnoten
  • nougatine
  • geraspte pure chocolade

Instructions

  1. Gebruik een mengkom om de mascarpone los te kloppen met de advocaat. Je kunt hiervoor een vork of garde gebruiken.
  2. Schep hier de helft van de boerenjongens – inclusief sap – doorheen en verdeel het mengsel vervolgens over twee schaaltjes.
  3. Lepel nu de overgebleven helft van de boerenjongens er over heen en maak af met een toef slagroom.
  4. Serveer ‘Italiaanse Liefde’ dessert met een paar (verkruimelde) cantuccini koekjes, die je eventueel ook als opscheplepeltje gebruikt. Dit nagerecht is ook erg lekker met een of meerdere andere toppings naar keuze.

Fijne Valentijnsdag!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept van dit Italiaanse Liefde dessert van mascarpone met advocaat en boerenjongens.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • gemaakt voor een etentje met vrienden, iedereen vond het geweldig, wilden allemaal het recept!! In bolle glazen zonder voet geserveerd en bestrooid met een mensel van de koekjes, de geraspte amandelen en poedersuiker. (Even de staafmixer over het mengsel gedaan) helemaal TOP! Bedankt voor het delen !!

    • Hi Anita,

      Boerenjongens zijn rozijnen die ingelegd worden in Brandewijn. Wellicht heb je in Belgie iets dat daarop lijkt?

    • Hi Ellen,

      je kunt de opgeklopte room gerust een dag van tevoren maken en afgedekt (of zelfs in een spuitzak) in de koelkast bewaren.
      De toppings zou ik echter wel tot het laatst en vlak voor serveren doen. Koek droogt bijvoorbeeld uit etc.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

4 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

5 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

7 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

2 weken ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago