In Indonesie is sate ajam een heel bekend gerecht van gegrilde kipstukjes. Je maakt het vlees lekker mals middels een marinade en rijgt vervolgens aan een dunne houten spiesjes. Deze sate, ook wel satai of sateh genoemd is bij ons Nederlanders ook enorm geliefd, dus ik deel graag dit recept voor Indonesische kipsate met jullie.
Hoewel kipsate of gegrilde kippenvlees aan een stokje wereldwijd wordt gegeten, komt dit oorspronkelijk uit Azië. Het grootste verschil zit hem natuurlijk in de marinade en eventuele saus die erbij wordt geserveerd. Gezien de Indische achtergrond van mijn man is bij ons thuis de Indonesische kipsate, beter bekend als sate ajam, het meest populair. Overigens gebruik ik slechts 1 rode lombok peper (zonder zaadlijst) in het recept, want hier eten de kids ook gewoon mee. Maar je mag natuurlijk ook de zaadlijst laten zitten of een extra rode peper toevoegen voor meer pit (pedas)
Je kunt de Indonesische kipsate grillen in een grillpan of boven het vuur van de barbecue. Voor een vegan alternatief is dit recept voor Sateh Tempeh een aanrader!
En als je dan deze heerlijke Indonesische kipsate hebt gemaakt, dan is natuurlijk de vraag waar je dit mee eet? Sate ajam kan als bijgerecht geserveerd worden en als onderdeel van je Indonesische rijsttafel. In ieder geval bij gebakken rijst of gebakken bami dus. Uiteraard mag daarbij de atjar ketimun (zoetzure komkommer) of Atjar tjampoer (gemengde groenten) niet ontbreken. Serveer de gegrilde kipstokjes met bijvoorbeeld pindasaus, of bestrooi met seroendeng (kokos-pindamengsel) voor een zoete smaak, of simpelweg gebakken krokante uitjes (uit pot of zak). Hoe eet jij het liefst je kipsate?
In Indonesie is sate ajam een heel bekend gerecht van gegrilde kipstukjes. Je maakt het vlees lekker mals middels een marinade en rijgt vervolgens aan een dunne houten spiesjes. Deze sate, ook wel satai of sateh genoemd is bij ons Nederlanders ook enorm geliefd. Een heerlijk recept voor 12 indonesische kipsate stokjes.
Extra:
Selamat Makan! (= eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
Serveer de kipsate met bijvoorbeeld pindasaus, of bestrooi met seroendeng (gebakken kokos en pinda’s) voor een zoete smaak, of simpelweg gebakken krokante uitjes (uit pot of zak)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Indonesische kipsate ofwel sate ajam!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…