Foodbloggers vinden het leuk om kookwedstrijden met elkaar te voeren. En als ik gevraagd wordt om mee te doen aan de Gehaktbal Battle van Keuken Kampioen, dan weet ik meteen dat ik deze Indonesische gehaktballetjes in de strijd ga gooien. Heerlijke zachte balletjes met gember, ketjap, kokos en sambal! Heerlijk met nasi, bami of als borrelhap te serveren

Dit recept is al jaren lang favoriet in Huize Betty en dus ook hoog tijd om met jullie allemaal het recept te delen. En als je een stem uit brengt tijdens de Gehaktbal Battle, dan maak je zelfs kans op nieuw inbouwapparatuur voor in jouw keuken. Dus lees gauw hoe jij mee doet!

Gehaktballen Battle

Samen met medefoodies Annemieke (Keukenliefde), Reny (Mind Your Feed) en Tamara (Passievrouwen), willen wij heel Nederland laten zien dat je overheerlijke gehaktballen op tafel kunt zetten! Wij gooien daarvoor elk ons favoriete gehaktbal recept in de strijd. Wij zijn zelfs samen de keuken van Keuken Kampioen ingedoken voor deze Gehaktballen Battle. En het was vooral ook leuk om stiekem alvast bij elkaar te komen proeven.

Iedereen heeft weer een andere soort gehaktbal gemaakt, met elk zo een eigen verhaal, en stuk voor stuk heerlijk! Dus nu wordt het tijd voor jullie om je favoriete gehaktbal recept te gaan kiezen! Op de Facebookpagina van Keuken Kampioen kun je dan ook alle vier de recepten teruglezen en kun je thuis zelf de gehaktballen maken. Proef er op los met je familie en vrienden en breng daarna een stem uit! Onder de stemmers wordt er namelijk Bauknecht inbouw keukenapparaat verloot, ter waarde van 500 euro.

Een nieuwe keuken uitzoeken

Iedereen heeft het wel eens over zijn of haar droomkeuken.  Maar we willen allemaal het comfort en degelijk design voor een goede prijs!  Keuken Kampioen is dan de uitgesproken winkel hiervoor. De kwaliteit staat zeker boven het budgetsegment, maar je zit qua prijs nog duidelijk onder die van ‘design keukens’.  Omdat ik inmiddels alweer nieuwe inspiratie aan het opdoen ben voor mijn volgende keuken, was het ook heel leuk om een middagje bij Keuken Kampioen binnen te kijken en alvast wat nieuw wensen en eisen op mijn lijstje te noten.  En een mooie nieuwe keuken met keukeneiland was dan ook gauw gevonden 🙂 Daarnaast is het ook gewoon leuk om een keuken te komen kopen bij Keuken Kampioen. Terwijl je alle kastjes en apparatuur aan het bekijken bent, komen de adviseurs met warme worstenbroodjes op een schaal voorbij. Geweldig vind ik dat, want dan voel ik mij ook meteen thuis.

Maar goed, terug naar de Keuken Kampioen Gehaktballen Battle en onze geweldige Indonesische gehaktballetjes met pindasaus. Dylan kan er niet vanaf blijven. En voor een complete maaltijd wok ik er vaak nog wat gekookte noedels of nasi bij. Balletjes erbij, pindasaus er overheen en happen maar. En tijdens de borrel serveer ik ze met een cocktailprikker en een bakje saus. Ik hoop dat jullie er net zo blij van gaan worden als ik!

En als deze Indonesische gehaktballetjes ook jullie grote favoriet zijn, breng dan hier een stem uit tijdens de Keuken Kampioen Gehaktballen Battle! En dan maak jij kans op een Bauknecht inbouwapparaat t.w.v. 500 euro, voor in jouw eigen keuken!  Stemmen kan tot en met 15 december 2016! (Winactie reeds afgelopen)

Heel veel succes!

Groetjes, Betty


Print

Recept: Indonesische gehaktballetjesmet pindasaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als ik gevraagd wordt om mee te doen aan de Gehaktbal Battle van Keuken Kampioen, dan weet ik meteen dat ik deze Indonesische gehaktballetjes in de strijd ga gooien. Heerlijke zachte balletjes met gember, ketjap, kokos en sambal! Heerlijk met nasi, bami of als borrelhap te serveren

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Indonesische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 450 gr half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el seroendeng (pinda/kokosmix)
  • Paar takjes verse koriander
  • Peper & zou,
  • olijfolie en/of boter

Voor de pindasaus:

  • 4 el pindakaas
  • Scheutje kokosmelk en/of water
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • grote koekenpan of braadpan
  • steelpannetje
  • garde

Instructions

  1. Pel de sjalotjes en snijd doormidden. Pel de knoflook en snijd de schil van de gember. Stop de sjalotjes, knoflook en gember in de keukenmachine en maal heel fijn.
  2. Stop het half-om-half gehakt in een mengkom en voeg het sjalot-knoflook-gember mengsel toe. Stop hier het ei, sambal, ketjap en seroendeng bij. Ris de koriander blaadjes van de takjes en voeg toe, samen met een snuf peper en beetje zout. Kneed het geheel goed door en vorm hier circa 20 gehakt balletjes van.
  3. Verhit een beetje olijfolie en/of boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Blijf regelmatig draaien  en schud de pan af en toe even door (pas op bakvet). Tussentijds kun je de koekenpan afdekken met een grote deksel, om goed door te laten garen. Na ongeveer 15 minuutjes bakken, zijn de Indonesische gehaktballetjes gaar. Zet het vuur uit en laat de deksel op de pan.
  4. De laatste stap is het bereiden van de pindasaus: Stop alle ingrediënten in de steelpan en breng al roerende aan de kook op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra beetje kokosmelk of water toe om de pindasaus dunner te maken.
  5. Je kunt de pindasaus apart serveren, maar je kunt ook de warme Indonesische gehaktballetjes toevoegen aan de saus en zo serveren. Net wat jij lekker vindt!

Dit artikel betreft een samenwerking met Keuken Kampioen. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago