Wil je eens wat anders maken voor een verjaardag, borrel of picknick? Maak dan eens deze Indiase Kerrie Taart. Het is een gesloten hartige taart met een romige kerrie vulling met linzen, bloemkool en doperwtjes. Lekker vegetarisch maar ontzetend leuk om met elkaar te delen!
Door de jaren heen zijn er diverse recepten met FairTrade Original op de website verschenen. Dit merk brengt de verschillende Wereldkeukens een stukje dichterbij met hun verscheidene kruidenpasta’s en meer. Niet alleen authentieke smaken en ingrediënten, maar ook nog eens met een eerlijke prijs voor de boeren in het land van herkomst. Dit jaar blaast FairTrade Original maar liefst 65 kaarsjes uit en dat vieren we met een hartige taart! Deze Indiase Kerrie Taart doet mij heel veel denken aan de kleine Indiase ‘Samosa’ hapjes met bloemkool en doperwtjes. Het is een heel lekker vegetarisch recept om te delen met nog meer liefhebbers.
Tijdens een bezoekje aan Harrods in Londen loop ik altijd naar buiten met een selectie Britse Pot Pie. Van vlees, wild of kip, maar ook vegetarisch. Deze Curry Pot Pie had daar zo perfect tussen kunnen staan. De vegetarische vulling met peulvruchten als eiwitbron maakt dit een Indiase kerrie taart om van te smullen. Maar voor de liefhebber is deze op-en-top Britse Fish Pie ook een aanrader! Onze Nanda maakte overigens ook deze ‘open’ Indiase currytaart met erwtjes en linzen die ook heel erg smakelijk is!
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? In dit artikel leggen we je het helemaal uit en geven we je er natuurlijk ook verschillende recepten bij!
Wil je eens wat anders dan een quiche maken voor een verjaardag of picknick? Maak dan deze Indiase Kerrie Taart. Het is een gesloten hartige taart, ook wel bekend als een Britse ‘Curry Pot Pie’ en hij is compleet vegetarisch. Heerlijk op smaak gebracht met een Thaise gele curry pasta en dikke kokosmelk en qua smaak heeft hij best wel wat weg van de Indiase Samosa. Met wie ga jij deze taart delen?
Extra:
DEEG OVER? Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld nog kleine decoratie te maken. Denk aan herfstblaadjes of meer. Of snijd in grote stukken, kwast een zijde in met een beetje ei en bestrooi met kaas. Eventjes afbakken en je hebt kleine kaashapjes!
VEGAN: Wil je het recept vegan maken? Smeer de taart aan de bovenzijde dan in met koffiemelk in plaats van een losgeklutst ei.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase Kerrie Taart, ook wel een ‘Curry Pot Pie’.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Lekker recept hoor! In je ingrediënten heb je het over 500 ml bouillon, terwijl in je instructies staat 'Verkruimel het bouillon erboven'. Hoe moet ik dit lezen?
Hi Gijs Jan,
als je de bouillon vooraf al hebt gemaakt (van tablet), dan giet je deze er gewoon in zijn geheel bij. Ik zal de de tekst even aanpassen zodat het duidelijk is.