Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ik maakte er een receptvideo bij zodat iedereen kan zien hoe makkelijk je dus zelf koekjes kunt maken!

Robuuste koeken met havermout

Deze dame zeg graag haar tanden in een decadent koekje! Dat weten jullie ook maar al te goed natuurlijk! Deze plattelandskoeken noem ik ook wel ‘Country Cookies’, omdat het simpelweg robuuste koeken met havermout zijn. En ze bevatten een klein zuurtje van de cranberrys, maar zijn wel zoet en zacht van binnen. Dit zijn echt mijn favoriete najaarskoeken om tijdens koude en natte herfstdagen van te genieten! En het recept blijkt helemaal niet moeilijk ook. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie er van vinden, maar laat het zeker even weten in de comments onderaan deze post!

Nog meer koekjes recepten

Naast deze robuuste haverkoeken met cranberry heb ik natuurlijk nog veel meer lekkere koekjes recepten voor jullie online staan! Zo ben ik in het najaar helemaal fan van deze gevulde speculaas koeken ! Zeker zo rond de feestdagen! Onlangs kwamen deze macadamia koeken met een vleugje zeezout ook online! Maar bekijk ook eens de receptvideo voor deze Red Velvet Cookies met witte chocolade! Mijn dochter is overigens helemaal fan van deze koekjes met M&Ms, die zijn weer heel leuk om met kids te maken! Dat wordt nog eens extra lekker genieten van koeken!


Recept video: Haverkoeken met cranberry

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Haverkoeken met cranberry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ze zijn nog een beetje zacht van binnen en hebben een heerlijke bite van de cranberry, havervlokken en amandelen!.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 stuks
  • Category: Koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 65 gram fijne suiker
  • 50 gram lichtbruine basterd suiker
  • 1 theelepel vanile extract
  • 1 ei
  • 3 eetlepels appelmoes (of melk)
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel *
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl maizena
  • 130 gram grove (!) havermout
  • 50 gram bruine amandelen, grof gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (195 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de cranberries in een kommetje. Giet hier kokend heet water op en laat minstens 10 minuten wellen.
  3. Met behulp van de keukenmixer met garde, klop je ondertussen de roomboter, fijne suiker en basterdsuiker helemaal romig gedurende een paar minuten.
  4. Voeg vervolgens de vanille en het ei toe en klop op middelmatige snelheid door tot dit goed opgenomen is. Voeg tot slot ook de appelmoes toe en laat opnemen.
  5. Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en maizena. Voeg dit toe aan de mixer en meng tot een egaal beslag.
  6. Giet ondertussen de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje.
  7. Zet de mixer uit en roer de havermout, cranberries en amandelen goed door het beslag. Let op het is vrij stevig. Je kunt ook een deeghaak op de mixer plaatsen en het hiermee mengen.
  8. Gebruik een ijsscoop om 8 bollen deeg evenwijdig (desnoods in 2x 4) op de bakplaat te zetten. Bak de haverkoeken gedurende 12 minuten in de oven.
  9. Haal daarna eventje uit de oven (let op! ovendeur meteen dicht!) en plet de koeken een beetje met een houten spatel. PLaats daarna terug in de oven om een extra 3 minuten te bakken.
  10. Laat de haverkoeken daarna 5-10 minuten op de bakplaat koelen en verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen!

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze robuuste haverkoeken met cranberry gaat maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

6 uur ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago