Nieuwe maand, dus tijd voor een nieuw soepje! Deze maand is de groene feta soep mijn favoriet. Lekker licht en uitermate geschikt om te eten met warm weer.

Groene feta soep een ware vitaminebom!

Deze groene feta soep is ideaal om restjes groene groente in te verwerken. Mijn favorieten zijn spinazie en courgette, maar je kunt hem ook prima maken met sla, bleekselderij, komkommer etc. Zo wordt deze groene feta soep een ware vitaminebom! En door de toevoeging van basilicum past de soep ook helemaal thuis in mijn Italiaanse blog-thema van deze maand. Serveer bijvoorbeeld met een lekker vers gebakken bruin bolletjeof maak er soepstengels omwikkeld met spek bij.

Tijdens een detox

Deze groene feta soep is ook ideaal om te bereiden tijdens een detox of een voedselzandloper levenswijze, want hij bevat geen gluten of vlees. En daarnaast is deze groente soep ook gewoonweg erg lekker en een smakelijk hartig tussendoortje! En je zet hem echt in een handomdraai in elkaar!

Print

Groene Feta Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 minutes
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: lunch
  • Cuisine: Italiaanse

Ingredients

  • 1 ui,
  • 1 courgette,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 handjes verse spinazieblad,
  • 700 ml (kippen)bouillon,
  • 100 gram feta,
  • 10 basilicumblaadjes,
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar.

Extra benodigdheden:

  • Staafmixer

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Schil en was de courgette, en snijd het vruchtvlees in (grove) blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een (soep)pan op hoog vuur. Voeg de uien toe bak in 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu naar middelhoog en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  4. Voeg het spinazieblad toe en laat nogmaals 2 minuten doorkoken.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Verkruimel de feta boven de pan en voeg samen met de basilicum toe. Breng de groene feta soep weer aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken.
  7. Pureer de groene feta soep daarna nogmaals met de staafmixer (om de laatste brokjes feta fijn te malen) en breng op smaak met zout, peper en eventueel Ajvar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 2 tot 3 personen

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit soepje smaakte heerlijk!
    Volgende keer maak ik een dubbele portie zodat we de dag erna er ook nog van kunnen genieten

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago