Nieuwe maand, dus tijd voor een nieuw soepje! Deze maand is de groene feta soep mijn favoriet. Lekker licht en uitermate geschikt om te eten met warm weer.

Groene feta soep een ware vitaminebom!

Deze groene feta soep is ideaal om restjes groene groente in te verwerken. Mijn favorieten zijn spinazie en courgette, maar je kunt hem ook prima maken met sla, bleekselderij, komkommer etc. Zo wordt deze groene feta soep een ware vitaminebom! En door de toevoeging van basilicum past de soep ook helemaal thuis in mijn Italiaanse blog-thema van deze maand. Serveer bijvoorbeeld met een lekker vers gebakken bruin bolletjeof maak er soepstengels omwikkeld met spek bij.

Tijdens een detox

Deze groene feta soep is ook ideaal om te bereiden tijdens een detox of een voedselzandloper levenswijze, want hij bevat geen gluten of vlees. En daarnaast is deze groente soep ook gewoonweg erg lekker en een smakelijk hartig tussendoortje! En je zet hem echt in een handomdraai in elkaar!

Print

Groene Feta Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 minutes
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: lunch
  • Cuisine: Italiaanse

Ingredients

  • 1 ui,
  • 1 courgette,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 handjes verse spinazieblad,
  • 700 ml (kippen)bouillon,
  • 100 gram feta,
  • 10 basilicumblaadjes,
  • eventueel 1 eetlepel Ajvar.

Extra benodigdheden:

  • Staafmixer

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Schil en was de courgette, en snijd het vruchtvlees in (grove) blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een (soep)pan op hoog vuur. Voeg de uien toe bak in 2 minuten glazig. Voeg de courgette toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu naar middelhoog en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  4. Voeg het spinazieblad toe en laat nogmaals 2 minuten doorkoken.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Verkruimel de feta boven de pan en voeg samen met de basilicum toe. Breng de groene feta soep weer aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken.
  7. Pureer de groene feta soep daarna nogmaals met de staafmixer (om de laatste brokjes feta fijn te malen) en breng op smaak met zout, peper en eventueel Ajvar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 2 tot 3 personen

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit soepje smaakte heerlijk!
    Volgende keer maak ik een dubbele portie zodat we de dag erna er ook nog van kunnen genieten

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago