Deze Napolitaanse pizza is oorspronkelijk bedacht voor de Italiaanse Koningin Margaretha van Savoye (1851-1926). Inmiddels is de pizza Margherita wereldberoemd en het is juist de eenvoud die deze verrukkelijke pizza siert!

Pizza Margherita met slecht 3 toppings

Met slechts 3 pure topping ingrediënten: Tomaat, mozzarella en basilicum. Zo simpel kan echt Italiaans koken zijn. Geen poespas, maar gewoon pure ingrediënten. En die drie kleuren: rood, wit en groen weerspiegelen tevens de kleuren van de Italiaanse vlag! Alora...  Ik laat je zien hoe eenvoudig je deze pizza Margherita zelf kunt maken!

Zelf pizzadeeg maken

Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met zelfs pizzadeeg maken voor je Pizza Margherita. Mijn basisrecept voor pizzadeeg met bloem en water is al jarenlang grote favoriet bij vele. Je krijgt er heerlijke dunne Italiaanse pizza’s van! Tijdens een low carb dieet kun je zelfs een bloemkoolpizza bodem maken. Of koop een van die geweldige ‘groente’ pizza’s in de supermarkt die verrijkt zijn met extra groente.


Print

Recept: Pizza Margherita

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De klassieker onder de Italiaanse Pizza’s. Deze Pizza Margherita bestaat uit pure eenvoud, met slechts kaas, tomaat en basilicum.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 2 pizza’s 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten pizza (30cm):

  • 1/2 zakje gedroogde gist (ca. 34 gram),
  • 125 ml lauwwarm water,
  • 200 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 150 gram bloem en 50 gram (fijne) griesmeel,
  • 1/2 theelepel zout,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Ingrediënten topping: 

  • 2 flinke lepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
  • 1 bolletje mozzarella,
  • een handje vol verse basilicum blaadjes.

Instructions

  1. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzabakplaat (zonder bakpapier!)
  2. Maak als eerste het recept voor basis pizzadeeg. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of… open simpelweg een pot kant-en-klare ‘Sugocasa’ saus.  Laat tevens de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakjes.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond, en leg de lap op de bakplaat en smeer deze in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza, en beleg her en der een blaadje basilicum.
  4. Bak de pizza Margherita in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten.

Buon Appetito!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago