Soep Recepten

Groene aspergesoep met spinazie

Voor vandaag staat deze healthy groene aspergesoep met spinazie en mungbonen op het menu! Een lekkere knalgroene maaltijdsoep, waarbij je weer heel veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt! Ideaal voor een stevige lunch of licht diner (hallo bikinibody’s!).

Vier het aspergeseizoen met groene aspergesoep

En deze groentesoep past natuurlijk al helemaal met het ‘witte’ aspergeseizoen dat komende week begint. Gelukkig is de groene  variant veel langer verkrijgbaar en kun je nu alvast gaan genieten van deze groene aspergesoep. Of wat dacht je straks als heerlijke voorjaarssoep tijdens de paasdagen. De mungbonen heb ik toegevoegd om er een voedzame maaltijdsoep van te maken. Als je dat lekker vindt, kun je hiervoor bijvoorbeeld ook rode linzen of bulgur als vervanger gebruiken. Nieuwsgierig naar de mungboon? Maak dan eens deze Romige mungbonensoep!

Wist je dat asperges heel erg gezond zijn en zelf helpen bij het afvallen? Lees hier nog veel meer over de gezondheidsvoordelen van asperges!

Nog meer recepten met groene asperges

Zowel groene asperges als spinazie zitten vol vezels, vitaminen, mineralen en deze groene groenten hebben een positieve werking op je darmflora. In tegenstelling tot hun witte broertjes groeien groene asperges boven de grond. Ze hebben daardoor een veel krachtigere smaak. De groene asperges hoef je maar minimaal te schillen in tegenstelling tot de witte asperges. Ik hou ervan:) En Betty ook, want er zijn al zoveel heerlijke andere recepten met asperges geplaatst. Bijvoorbeeld deze witte asperges met kruidendressing of een frisse bloemkoolsalade met granaatappel en asperges. De grote aspergefans kunnen hier zeker hun hart ophalen met maar liefst 15x asperge recepten!


Print

Recept: Groene aspergesoep met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram groene asperges
  • 150 gram verse spinazie
  • 75 gram mungbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. crème fraîche
  • Een takje verse krulpeterselie
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de mungbonen. Kook ze in licht gezout water 30 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
  2. Schil de groene asperges ondertussen minimaal en snij een stukje van de onderkant af. Kook de asperges heel kort gaar, zo’n 3 minuten. Daarnaast kook je 0,5 liter water en los daarin het bouillonblokje op.
  3. Nu ga je een ‘roux’ maken, dit is om de soep uiteindelijk te binden. Zet een pan op laag vuur en smelt daarin de roomboter. Als het gaat sissen voeg je de bloem toe en roer je het mengsel goed door zodat het niet aanbakt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door zodat het een egaal mengsel wordt zonder klontjes. Dit laat je 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg na de 10 minuten de verse spinazie toe, pers de knoflook uit en voeg dit ook toe. Laat de spinazie slinken. Als laatste roer je de asperges, gare mungbonen en crème fraîche erdoorheen en verwarm je alles nog 1 minuut.
  5. Zet het vuur uit en met een staafmixer mix je de soep tot een egaal mengsel. Ik was verbaasd hoe groen het mengsel opeens werd: looks healthy!
  6. Knip of snij de krulpeterselie fijn en roer dit door de soep. Proef de groene aspergesoep en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe. Serveer de soep indien gewenst met een broodje ernaast.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

Bewaartip: je kunt deze groene aspergesoep nog prima 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Maak dus vooral iets extra of gooi restjes niet weg. Dan kun je het lekker opwarmen de dag erna.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene aspergesoep met spinazie wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Ontzettend lekker! Ik heb de soep niet gebonden met de roux, hij werd al stevig genoeg, ik heb linzen gebruikt in plaats van mungboontjes.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

14 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

2 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago