Voor vandaag staat deze healthy groene aspergesoep met spinazie en mungbonen op het menu! Een lekkere knalgroene maaltijdsoep, waarbij je weer heel veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt! Ideaal voor een stevige lunch of licht diner (hallo bikinibody’s!).
En deze groentesoep past natuurlijk al helemaal met het ‘witte’ aspergeseizoen dat komende week begint. Gelukkig is de groene variant veel langer verkrijgbaar en kun je nu alvast gaan genieten van deze groene aspergesoep. Of wat dacht je straks als heerlijke voorjaarssoep tijdens de paasdagen. De mungbonen heb ik toegevoegd om er een voedzame maaltijdsoep van te maken. Als je dat lekker vindt, kun je hiervoor bijvoorbeeld ook rode linzen of bulgur als vervanger gebruiken. Nieuwsgierig naar de mungboon? Maak dan eens deze Romige mungbonensoep!
Wist je dat asperges heel erg gezond zijn en zelf helpen bij het afvallen? Lees hier nog veel meer over de gezondheidsvoordelen van asperges!
Zowel groene asperges als spinazie zitten vol vezels, vitaminen, mineralen en deze groene groenten hebben een positieve werking op je darmflora. In tegenstelling tot hun witte broertjes groeien groene asperges boven de grond. Ze hebben daardoor een veel krachtigere smaak. De groene asperges hoef je maar minimaal te schillen in tegenstelling tot de witte asperges. Ik hou ervan:) En Betty ook, want er zijn al zoveel heerlijke andere recepten met asperges geplaatst. Bijvoorbeeld deze witte asperges met kruidendressing of een frisse bloemkoolsalade met granaatappel en asperges. De grote aspergefans kunnen hier zeker hun hart ophalen met maar liefst 15x asperge recepten!
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
Bewaartip: je kunt deze groene aspergesoep nog prima 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Maak dus vooral iets extra of gooi restjes niet weg. Dan kun je het lekker opwarmen de dag erna.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene aspergesoep met spinazie wilt gaan maken!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Ontzettend lekker! Ik heb de soep niet gebonden met de roux, hij werd al stevig genoeg, ik heb linzen gebruikt in plaats van mungboontjes.
Wat een mooie variatie! lekker hoor!