Overige

Chocolatemakers chocoladerepen + WINACTIE

WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN – Vandaag heb ik een feel-good-story over chocolade voor jullie. Ik, en menig van jullie met mij, zijn namelijk dol op chocolade. Het liefst van goede kwaliteit en met een goed verhaal. En de repen van de Amsterdamse Chocolatemakers zijn dan ook echt een verhaal apart!

Onlangs bracht ik een bezoekje aan het fabriekje in Amsterdam, waar men het van ‘Bean to Bar’  principe toepast op alle chocolade repen. En daarnaast smaken de repen ook nog eens fantastisch. Hoog tijd dus om dit goede en lekkere initiatief met jullie te delen.

Over de Chocolatemakers

Rodney & Enver zijn echte chocolade makers. Niet alleen kopen ze de bonen rechtstreeks bij de boeren in oa. Virunga (Congo), de Dominicaanse Republiek en Peru, investeren ze ook in duurzame teelt van de cacao. De geïmporteerde bonen branden ze zelf in hun fabriekje in Amsterdam Noord en maken hier zelf hun chocoladerepen van. Veel van de verwerkingsmachines bouwen ze ook gewoon zelf. En andere bedrijven komen ook regelmatig bij ze aankloppen voor couvertures en cacao nibs, om vervolgens zelf weer chocoladerepen van te maken. Populaire ondernemers dus!

Behalve de cacao, eventueel melkpoeder, en suiker voegen ze eigenlijk niets anders toe aan de Chocolatemakers chocoladerepen. Misschien een snufje zeezout om de smaak nog beter naar voren te laten komen, maar dat is het dan ook. En daar hou ik wel van. Jullie toch ook?

De Chocolate Bars van Chocolatemakers

Het Chocolatemakers chocoladerepen assortiment bestaat uit:

  • Gorilla Bars‘  – gemaakt van cacaobonen uit Congo. Dankzij de verkoop van deze reep kunnen zij de bewoners van het Virunga National Park in Congo van een eerlijk en extra inkomen voorzien, zodat deze het natuurgebied en leefgebied van de laatste berggorilla’s niet aantasten, maar juist in ere houden.  De Gorilla Bars zijn verkrijgbaar in een 68% Cacao (= puur) en 37% Cacao (=melk).
  • ‘Tres Hombres Bars‘  – gemaakt van cacaobonen uit de Dominicaanse republiek. En worden met het zeilschip Tres Hombres naar de Amsterdamse kades gevoerd. Dit is de meest duurzame manier voor transport uit het Caribisch gebied, omdat er geen fossiele brandstoffen bij komen kijken. De Tres Hombres Bars Bars zijn verkrijgbaar in een 75% Cacao Nibs (= puur) en 40% Cacao (=melk).
  • Awajun Bars‘  – gemaakt van cacaobonen uit Peru. Dankzij de verkoop van deze reep kunnen zij de Awajun Indianen voorzien in hun levensonderhoud. Dit voorkomt dan weer dat men stukken grond (= regenwoud) laten kappen voor landbouw of houthandel, om zo aan een inkomen te komen. Onder het mom van: red de tropische regenwouden. De Awajun Bars zijn verkrijgbaar in een 80% Cacao (= puur) en 52% Cacao (=melk).

Verkoopinformatie Chocolatemakers repen

Wil je graag kennismaken met de fantastische chocoladerepen van Chocolatemakers, plaats dan gauw een bestelling via de webshop van Chocolatemakers, of ga langs een van hun verkoopadressen. Maar de echte chocoholics doen natuurlijk ook mee met onderstaande winactie! Je maakt namelijk kans op maar liefst 4 verschillende repen chocolade uit de collectie van de Chocolatemakers, in een mooie kartonnen giftbox.

WIN: Een chocolade pakket van Chocolatemakers:

HOE DOE JE MEE?  Laat in een reactie, onder aan deze pagina, weten dat jij mee wilt doen! Graag hoor ik of jij juist een ‘puur’ of ‘ melk’  liefhebber bent! Vergeet svp niet een geldig e-mailadres  in te vullen, anders kan ik geen contact met je opnemen.

Daarnaast zijn er ook nog EXTRA winkansen:  Niet verplicht maar wel leuk om mee te doen!

1) FACEBOOK:  Like &  Share het Facebook bericht over deze winactie .

2) TWITTER:  Plaats de volgende Tweet :   ”  I love #chocolade en wil dat pakket van @bettyskitchen winnen!  #chocolatemakers   ”

3) INSTAGRAM:  Repost de foto van deze winactie. Tag vervolgens @bettyskitchenNL  en plaats de hashtags  #chocolatemakers #chocolade 

4) GOOGLE + :   Like en Deel het bericht van deze winactie, zie: Betty’s Kitchen.

Deze winactie loopt tot en met dinsdag 18 april 2017! De winnaar krijgt persoonlijk bericht en houd er rekening mee dat de prijs enkel wordt verzonden naar een afleveradres in Nederland!

Succes en groetjes van Betty

PS. dit artikel is niet gesponsored. Maar ik word gewoon blij van dit soort bedrijven en initiatieven. Samen houden we de wereld een stukje mooier.  🙂

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago