Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met onze zomervakantie serie Weekmenu’s ga je letterlijk elke week op vakantie naar een ander land! Deze week staan de recepten in het teken van de prachtige vakantiebestemming aan de Ionische zee. Check hier het GRIEKENLAND weekmenu en de bijbehorende recepten.

Weekmenu met Griekse recepten

De afgelopen jaren stond het reizen op een laag pitje door de diverse corona lockdowns Zo ontstond ruim twee jaar geleden dan ook het idee om thuis zomerse vakantie uitstapjes te maken met thema weekmenu’s. Elke maandag verschijnt er dus een nieuw landen weekmenu online en deze week is een ode aan vakantieland Griekenland! De meesten zullen wellicht meteen denken aan de ‘mixed grill’ met vooral heel veel vlees, maar de Griekse keuken is veelzijdiger dan dat hoor! Hou de komende de dagen de website dus ook in de gaten voor nog veel meer lekkere recepten.

Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


GRIEKENLAND Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


MAANDAG (DEFTERA) – Griekse salade met linzen (V)

De combinatie rode ui, paprika, feta en olijven is er eentje die je regelmatig tegenkomt in de Griekse keuken. Maak een kleurrijke Griekse salade met deze ingrediënten en voeg er bijvoorbeeld linzen aan toe voor een complete lunchmaaltijd.

Bereidingstijd: 10 minuten


DINSDAG (TRITI) – Spanakopita (V)

Deze Spanakopita hartige taart van spinazie in filodeeg is een echte Griekse klassieker en mag natuurlijk niet ontbreken in dit Griekenland weekmenu!

Bereidingstijd: 1 uur.


WOENSDAG (TETARTI) – Keftedes

Deze gehaktstaven genaamd Keftedes bevatten een explosie aan smaken met kaneel en oregano in een verrukkelijke tomatensaus. Niets voor niets zijn ze zeer geliefd als voorgerecht en Griekse ‘mezze’.

Bereidingstijd: 40 minuten.


DONDERDAG (PEMPTI) – Feta Fourno (V)

Nog zo’n overheerlijke Griekse tapas (‘mezze’) is deze gebakken feta uit de oven! Een mooie vervanger voor een stukje vlees en moet je absoluut eens een keertje gemaakt hebben! Serveer de gebakken feta op een bedje van tomaten en uien en top af met knoflook en chilipepers voor lekker wat pit en smaak! Kali Orexi! (= eet smakelijk!)

Bereidingstijd: 30 minuten


VRIJDAG (PARASKEVI) – Halva Cake

Na een geweldige Griekse maaltijd is het altijd heerlijk om een beetje uit te buiken met wat zoets! Deze halva cake gemaakt van griesmeel en pistache wordt overgoten met een siroop van suiker en citroen en dat doordrenkt die cake op verrukkelijke wijze. Snijd een klein plakje af als dessert of serveer bij de koffie of thee.

Bereidingstijd: 25 minuten (+ afkoelen)


ZATERDAG (SAVATAP) – Broodje Gyros

Tijdens mijn vakantie in Griekenland zette ik maar al te graag mijn tanden in een broodje gyros met yoghurt saus en salade. Maar de gyros reepjes die je hier in de supermarkt tegenkomen lijken mij teveel op gewoonweg shoarma. Dus ga je gewoon lekker zelf aan de slag met dit recept voor gyros maken.

Bereidingstijd: 30 min + marineren


ZONDAG (KYRIAKI) – Cafe Frappe

En tot slot luilekkeren op zondag! En hoe beter dan op een warme zomerdag je hoofd koel houden met een heerlijke ijskoffie! In Griekenland dronk ik dagelijks Cafe Frappe! De ene keer met melk, de andere keer met een bolletje ijs. Zo lekker! Naast deze variant uit de cocktailshaker, kun je hier ook een video bekijken voor 3x ijskoffie maken met behulp van een Nespresso apparaat.

Bereidingstijd: 5 minuten (+ 1 nachtje koelen)


Tot zo ver onze Griekenland Weekmenu met heerlijke Griekse recepten! Hopelijk krijg je er trek van, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Griekse keuken! Kali Orexi!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Griekenland Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Portobello met ei en noodles

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje…

6 uur ago

5x Ramen Noedelsoep op een rijtje

Het is vandaag, 4 april, World Ramen Day. Ja heus, een Internationale feest dag ter…

3 dagen ago

Indiase Chapati (platbrood) maken

Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…

5 dagen ago

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…

6 dagen ago

Vegetarische Korma met Kikkererwten

Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…

1 week ago

Zelf Pindarotsjes maken

Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…

1 week ago