Maak jij deze gezonde(re) glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot ook op het eerstvolgende feestje dat je organiseert? Of gewoon lekker in het weekend omdat het kan? Ze staan in no-time in de oven. Hou er wel rekening mee dat ze even moet afkoelen, maar dan staat je een ware traktatie te wachten!
Blondies behoren tot dezelfde familie als brownies. En ondanks dat verse brownies echt één van mijn guilty pleasures zijn, vind ik ze vaak wat te machtig door alle chocolade. Blondies worden echter gemaakt zonder chocolade, maar daardoor wordt er extra boter en suiker toegevoegd om diezelfde smeuïge consistentie te krijgen. Niet zo goed voor de heupen, dus maakte ik een lichtere en gezondere variant, namelijk deze blondies met frambozen en banaan! De banaan voegt de zoete smaak toe aan dit recept en zorgt ervoor dat ik minder kristalsuiker hoef toe te voegen. Daarnaast maakt het dit een lekker decadent en smeuïg cakeje waar iedereen fan van is.
Ben je fan van deze Blondies met frambozen en banaan? Voor de liefhebber hebben we hier even 10x brownie & blondie recepten op een rijtje gezet!
Deze blondies met frambozen en banaan bevatten minder vet en suiker als gewone blondies, maar ze zijn juist wat frisser door de framboos en banaan. Bovendien bevatten ze geen chocolade of cacao. Daarnaast zijn ze een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Maar wij hebben natuurlijk nog meer lekkere bakrecepten met fruit op de site staan voor jullie! Betty maakte ook eerder deze blondies met roze ruby chocolade en dat is ook een aanrader! Of ga eens voor lekkere smeuïge muffins voor bij de koffie of thee, zoals muffins met bessen en munt of deze appel muffins. Bakken kan zo genieten zijn!
Dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot is een feestje! Ze zijn een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Daarnaast zijn de frambozen en banaan een uitstekende manier om het beslag te zoeten en dus minder suiker te gebruiken.
Extra:
Geniet ervan. Liefs, Nanda
*Glutenvrije blondies maken:
Ik heb in dit recept ‘Teff ontbijt granen’ gebruikt van het merk ‘Smaakt’. Deze bestaat uit een fijngemalen mix van teffvlokken, maismeel en volkoren boekweitmeel. Een vezelrijk en glutenvrij alternatief voor bloem dus. Het bakresultaat is fantastisch en de smaak ook, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort glutenvrij bloem gebruiken voor dit recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen en banaan!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Hallo
Ik wil graag deze blondies maken maar mijn kleine lust geen hazelnoten.
Moet ik ze weglaten of ipv hazelnoten 50 gr frambozen toevoegen?
Alvast bedankt!
Hi Mada,
je mag de hazelnoten ook weglaten hoor, ze zijn echt enkel voor meer smaak en een lekkere crunch.
Ik zou niet zomaar extra fruit toevoegen, want dan kan je beslag meer 'nat' worden en anders uitpakken.
10 uit 10! Ga door met het goede werk!
super leuk om te horen, dank je wel!