Het ontbijt is toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met blauwe bessen zijn namelijk de nieuwste hit tijdens ons familie ontbijt! Ga jij ze ook maken?
Afgelopen week had deze dame een heftige, maar gelukkig korte, buikgriep te pakken. Toen ik eindelijk weer een beetje ‘normale’ trek kreeg, kon ik niet wachten om weer een havermout ontbijt te gaan maken. Want eerlijk is eerlijk: ik ben dol op havermout en mis het ook echt na een paar dagen niet gegeten te hebben! Daarom vind het ook super leuk om hier een beetje mee te experimenteren. Zo maakte ik er deze keer ontbijt muffins met blauwe bessen van. Een erg geslaagde missie al zeg ik het zelf, want zonder toegevoegd suiker, zijn ze ook nog eens lekker gezond en helemaal kidsproof! Niet voor niets gingen jullie helemaal los op social media toen ze uit de oven kwamen. 🙂 Ga jij ze ook maken?
Deze gezonde ontbijt muffins met blauwe bessen zijn overigens gezoet zonder banaan, want die variant staat al genoeg op deze site. Maar ik gebruikte hiervoor dan ook ontpitte dadels om de muffins te zoeten en dat geeft ook een geweldige smaak! Heb je ook wel eens deze dadelcake met pecannoten geproefd? Zeker een aanrader! Maar uiteraard hebben we nog meer gezonde muffins zonder banaan op de site staan! Maak bijvoorbeeld een klein havermouttaartje met chocolade uit de oven? Of ga voor overheerlijke baked oats met blauwe bessen! Een geweldig eenpersoons ontbijt in de vorm van een taartje. Voor het Youtube kanaal maakte ik zelfs deze ontbijtmuffins met appel en die zijn ook een aanrader!
Muffins voor het ontbijt kan een hele gezonde optie zijn! Ik maakte deze gezonde ontbijt muffins met havermout en amandelmeel en worden gezoet met dadels en blauwe bessen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Variatietips:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gezondere ontbijt muffins met blauwe bessen en amandelen wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Mijn zoons hebben zitten smulllen bedankt voor het recept groet Lia
Heel leuk recept.
Ik heb 180gr havermout gebruikt ivm het amandelmeel.
Ook heb ik siliconevorm gebruikt waardoor ik 3 eetlepels gesmolten kokosolie heb weggelaten. En het kan ook zonder de dadels.
Zo wordt het recept nog lighter en toch nog altijd super lekker.
Ik doe ook eerst een paar besjes in de vorm alvorens het deeg erin te gieten. Anders bleven mijn besjes bovenaan steken ;)
Dank je wel voor je tips Ella!
Lekker recept en makkelijk te maken.
Hoi bedankt voor dit heerlijke recept! Ik verander er helemaal niets aan. 😋😋
Groetjes, Annelies
Goed om te horen! Geniet er van!