Binnenkort is het zover: Pakjesavond! En rond deze tijd van het jaar zijn de chocoladeletters, pepernoten en kruidnoten niet meer weg te denken. En dit is ook de favoriete tijd van het jaar om speculaas en gevulde speculaas koeken te eten.
Afgelopen week poste ik al een recept voor een gevulde speculaastaart met abrikozen, maar dit recept voor gevulde speculaas koeken is ook mijn favoriet. Het is even een werkje om alle koeken te maken, maar het genieten op den top! Leuk om uit te delen aan kinderen, maar zelf het allerlekkerst genieten met een kopje koffie of Pumpkin Spice Latte.
Ik gebruikte een uitsteekring van ongeveer 8 cm voor deze koeken. Je kunt gerust kleinere of grotere gevulde speculaas koeken maken. Houd er alleen mee dat er 2 lapjes deeg nodig zijn per koek, en het amandelspijs dient natuurlijk verdeeld te worden over alle koeken.
(Voor 8 stuks)
Ingrediënten:
Extra:
Bereidingstijd: 25 + 1 uur (rusten) + 25 minuten baktijd.
Bereidingswijze gevulde speculaas koeken:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
View Comments
Hallo Betina, allereerst bedankt voor het recept! Even een vraagje: dat ei door het spijs prakken, is dat om het smeuïger te maken? Alvast bedankt!
Hi Sjanette,
dat klopt inderdaad. Doordat het zachter wordt kun je het beter kneden (of balletje van maken) en het maakt het ook smeuig!