Hou jij ook van lekker snacken? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten uit de oven. Een lekker knapperige snack met cajun kruiden. Even husselen en in de oven. Lekker makkelijk dus!

Kikkererwten roosteren in de oven

Laat de zakken chips en borrelnootjes tegenwoordig maar achterwege, want we maken gewoon lekker zelf gezonde(re) snacks. Zo is kikkererwten roosteren in de oven een peuleschil, en bevatten ze ook nog eens veel eiwitten en vezels. Al snackend werken aan je gezondheid dus! En geroosterde kikkererwten uit de oven zijn ook nog gewoonweg ontzettend lekker!

Nog meer gezonde(re) snacks

Ben jij ook FAN van dit soort gezonde(re) snacks? Maak dan ook eens geroosterde pompoenpitten uit de oven, of knabbel lekker wat van deze granola met pindakaas weg. Voor de zoete trek maak je deze raw notenrepen met peer, draai je een paar mango-kokos bliss balls, of ga lekker smullen van gezonde bananen bonbons!

Print

Geroosterde kikkererwten (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hou jij ook van lekker snacken? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten uit de oven. Een lekker knapperige kikkererwten snack met cajun kruiden. Even husselen en in de oven. Lekker makkelijk dus!

  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram kikkererwten (netto gewicht uit blik),
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel paprikapoeder,
  • halve theelepel knoflook poeder,
  • halve theelepel tijm,
  • kwart theelepel gemalen komijn,
  • optioneel: snufje cayenne peper,
  • naar smaak: peper & zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. (160 hete lucht.) Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de kikkererwten af en stop in een ruime kom. Voeg de olijfolie en kruiden toe en hussel het geheel goed door, zodat alle kikkererwten bedekt zijn.
  3. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat, wel slechts 1 laag, dus laat ze niet opgestapeld liggen. Schuif in de oven en rooster gedurende gedurende 30 minuten gaar. Laat de geroosterde kikkererwten uit de oven zo’n 5 minuten afkoelen op de plaat en schep daarna over in een serveerkommetje.

Een beetje warm zijn ze natuurlijk het allerlekkerst!

Snack smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

12 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

1 dag ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

4 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

5 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago