Op deze website vind je heel veel recepten met aardappels en zoete aardappels. Wij Nederlanders staan immers bekend als ‘aardappeleters’, dus we krijgen er blijkbaar geen genoegen van! Met onderstaand recept kun je dan ook zelf gepofte (zoete) aardappels in de oven klaar maken! Dat wordt smullen!
Je kunt dit recept maken met zowel een grote, beetje kruimige aardappel. Gebruik in dat geval het liefste de aardappelsoorten Bintje, Sante of Maritiema, beter bekend als pofaardappels. Maar je kunt voor dit recept dus ook een grote zoete aardappel poffen in de oven! Simpelweg inwikkelen in alumiumfolie en laat de oven het werk doen. Je kunt je aardappels vooraf extra smaak meegeven door ze in te smeren met olie en kruiden, of leg een klontje boter en een geplette knoflook in de verpakking. Alles kan en mag natuurlijk. Maar het lekkerste vind ik om de gepofte (zoete) aardappel na het bakken te serveren met bijvoorbeeld roomkaas of kruidenkaas of zelfs kruidenboter bovenop. Die smelt dan lekker een beetje door de aardappel en maakt het geheel heerlijk romig. Enne, normaliter eet ik de schil niet op. Het kan wel, maar ik schraap hem liever uit.
En als je hierna eenmaal weet hoe je zelf gepofte zoete aardappel uit de oven kunt maken, heb ik een aantal verrukkelijke recepten voor je in petto! Onze Nanda ging bijvoorbeeld aan de slag met deze Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta, maar ook een gepofte aardappel met huttekase en avocado! Vis en aardappels zijn ook een van mijn favoriete combinaties, dus probeer ook eens mijn gepofte aardappel met asperges & zalm! Of combineer met Mexicaanse smaakmakers en maak deze Tex Mex style gepofte zoete aardappel met guacamole! En wist je dat een gepofte zoete aardappel ook een fantastisch ontbijt maakt? Lekker met ei, kaas en spek! Check hier nog veel meer lekkere recepten met zoete aardappels. Enjoy!
Wij Nederlanders staan niet voor niets bekend als ‘aardappeleters’. Met dit recept kun je dan ook zelf gepofte (zoete) aardappels in de oven klaar maken! Gebruik een grote, beetje kruimige aardappel en pof deze in aluminium folie gaar in de oven. Serveer met bijvoorbeeld een lepel creme fraiche of kruidenboter.
Eet smakelijk, Groetjes, Betty
Uiteraard kun je ook gepofte aardappel op de barbecue maken! De voorbereiding is natuurlijk hetzelfde. De garingstijd is afhankelijk van de barbecue. Bij een temperatuur tussen 160 – 200 graden laat ik de aardappels meestal een uurtje liggen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf een gepofte (zoete) aardappel wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…