Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.
Little gem is een baby variant van Romaine sla, dit wordt ook wel ‘bindsla’ genoemd. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig, een beetje zoals ijsbergsla en dat maakt hem ideaal om te grillen. Hierdoor hou je dus geen slappe blaadjes over na het verwarmen. Romaine sla is overigens een groentesoort vol antioxidanten en vitamine C, dus absoluut een superfood die je regelmatig op tafel wilt hebben staan! De little gem kun je prima grillen in een grillpan. Maar als je de barbecue toch al klaar hebt staan kun je ze natuurlijk ook daarop bereiden. Top de gegrilde little gem sla af met gorgonzola en zomerfruit en je kunt lekker gaan genieten!
Wist je dat met deze slavariant bijvoorbeeld de klassieke Caesar salade gemaakt wordt? Hier maakte Betty overigens eerder een lekkere variant op: een Caesar maaltijdsalade met aardappel, ei en spek. Maar little gem doet het ook prima als vulling voor taco’s en is een lekker knapperige sla voor op een gegrilde kip burger. Wederom gerechten waarbij je niet wilt dat je sla helemaal ‘slap’ wordt. Daarom is little gem ook uitstekend voor het maken van (Chinese) slawraps met kip of vlees of serveer je hem bij deze gegrilde Oosterse zalm van de barbecue. Geniet dus heerlijk van deze sla soort!
Little gem is een baby variant van Romaine sla. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig en dat maakt hem ideaal om te grillen.Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…